20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Peugeot – Όλα τα ηλεκτρικά μοιάζουν μεταξύ τους!

Ειδήσεις Ελλάδα

Αρκετά απαξιωτική ήταν στις δηλώσεις της η επικεφαλής της Peugeot, Linda Jackson, όταν ρωτήθηκε για τις τρέχουσες τάσεις στη βιομηχανία αυτοκινήτου και ποια είναι η στάση της γαλλικής μάρκας απέναντι τους.
“Υπάρχουν πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκεί έξω και όλα μοιάζουν μεταξύ τους. Θέλω να διαφοροποιήσω την Peugeot και νομίζω ότι τότε είμαστε στα καλύτερα μας.”
Ανέφερε το μεγάλο αφεντικό της Peugeot για να συμπληρώσει ότι αυτός είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας για την εταιρία. Συγκεκριμένα, η Jackson δήλωσε ότι είτε μιλάμε για το εμβληματικό 205 GTi, είτε για το ολοκαίνουριο E-3008, τα μοντέλα της Peugeot χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι είναι αντισυμβατικά και θα είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρχει έντονη… ομοιομορφία. Ωστόσο, παρότι η ίδια έφερε στην κουβέντα το 205 GTi και η απήχηση που είχε στον κόσμο το νέο Renault 5, η Jackson δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν ενδιαφέρεται για αναβιώσεις κλασικών μοντέλων. “Δεν είμαι οπαδός” λέει η Jackson και κλείνει το συγκεκριμένο θέμα αλλά όσο είμαστε στον τομέα του σχεδιασμού, η 65-χρονη CEO που σε γενικές γραμμές κρατάει χαμηλούς τόνους μίλησε για το γεγονός ότι το modus operandi της Peugeot που περιλαμβάνει τον σχεδιασμό του αμαξώματος πριν από την καμπίνα έχει αντιστραφεί. Εδώ και κάποια χρόνια, το “i-Cockpit” και η περαιτέρω εξέλιξη του έχουν προτεραιότητα με την σκυτάλη να παίρνει σε μερικούς μήνες η πρεμιέρα του “Hypersquare”.

“Η τοποθέτηση του Hypersquare στο αυτοκίνητο είναι τολμηρή. Πιστεύω ότι είναι ο παράγοντας διαφοροποίησης μας και προτιμώ να πάρω αυτή την κατεύθυνση από το να πηγαίνω προς τα πίσω και να λέω “πώς μπορώ να αναβιώσω το 205 GTi”.”
Να θυμίσουμε ότι το Hypersquare είναι ένα καινοτόμο concept για το τιμόνι του οχήματος που αντικαθιστά τα συμβατικά χειριστήρια με ψηφιακά ενώ ενσωματώνει και τεχνολογία steer-by-wire για το σύστημα διεύθυνσης. “Προτιμώ να πάρω το πνεύμα και αυτό που κάνει ένα συγκεκριμένο μοντέλο διασκεδαστικό, στην περίπτωση της Peugeot αυτό είναι η ευελιξία και να βρω τρόπο να το φέρω στο μέλλον” δηλώνει χαρακτηριστικά η κα Jackson συνδέοντας το θέμα των αναβιώσεων με τον δρόμο που έχει επιλέξει η Peugeot για το μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, η επικεφαλής της γαλλικής μάρκας είναι αισιόδοξη για το μέλλον και γιατί όχι άλλωστε; Είναι ήδη πολύ δυνατή στο B-segment, συμπεριλαμβανομένων των SUV και με μοντέλα όπως το 3008 δυναμώνει και στο C-segment. Η Peugeot είναι ήδη πολύ δυνατή και στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημιουργία μίας σταθερής βάσης πελατών και για το μέλλον ενώ γεωγραφικά, είναι πολύ δυνατή στην Ευρώπη οπότε και συνδυαστικά να το δει κάποιος, Ευρώπη και ηλεκτρικά, με ορίζοντα το 2025 η Peugeot στοχεύει στο podium…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό