22.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Peugeot: Το E-LION Project δείχνει το όραμα για το μέλλον

Ειδήσεις Ελλάδα

Το σχέδιο της Peugeot για τα επόμενα χρόνια προβλέπει 8ετή εγγύηση και ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης.

Η Peugeot δεσμεύεται να γίνει η κορυφαία μάρκα στην ευρωπαϊκή ηλεκτρική αγορά μέχρι το 2025, προσφέροντας την ευρύτερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές mainstream μάρκες. Η γαλλική εταιρεία τονίζει την προσήλωσή της στην προσιτή, απλή και ανέμελη κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων.

Στο «E-LION DAY» του Ιανουαρίου 2024, η Peugeot ανακοίνωσε:

– Την γκάμα της που έχει πλέον γίνει 100% εξηλεκτρισμένη, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των πελατών.- Το πρόγραμμα “Peugeot ALLURE CARE” για το νέο Peugeot E-3008, προσφέροντας κάλυψη έως 8 χρόνια/160.000km.- Την ενσωμάτωση της τεχνολογίας ChatGPT σε όλη τη γκάμα των οχημάτων της.- Δράσεις στην κυκλική οικονομία με τη στρατηγική “4R” (Remanufacture, Repair, Reuse, Recycle).- Συνεργασία με την BORN FREE για εκπαίδευση.

Το E-LION project, μια προσέγγιση 360 μοιρών, βασίζεται σε πέντε «Ε-πυλώνες»: Ecosystem, Experience, Electric, Efficiency, και Environment. Στόχος είναι η Carbon Net Zero μέχρι το 2038.

Η γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων περιλαμβάνει τα νέα E-208, E-2008, E-308, E-308 SW, E-3008, E-RIFTER, E-TRAVELLER, E-PARTNER, E-EXPERT, E-BOXER, και θα εμπλουτιστεί με τα E-408 και E-5008 μέχρι το 2024. Το 2023, η Peugeot ήταν ηγέτης στην ηλεκτρική κατηγορία Β στην Ευρώπη και στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Επίσης, για πέμπτη συνεχή χρονιά, κατατάχθηκε ως η αγαπημένη μάρκα αυτοκινήτων του γαλλικού πληθυσμού από τον οργανισμό YouGov.

Η Peugeot ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών προσφέροντας αυξημένη αυτονομία οδήγησης. Το νέο E-3008 έχει αυτονομία έως 700 km, ενώ το E-208 έως 566 km στην πόλη. Το Free2Move Charge της Peugeot δίνει πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο φόρτισης με 600.000 σημεία, εκ των οποίων 77.000 είναι ταχυφορτιστές.

Το πρόγραμμα «Peugeot Allure Care» για το νέο E-3008 καλύπτει τον ηλεκτροκινητήρα, τον φορτιστή, το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τα κύρια ηλεκτρικά και μηχανικά μέρη για 8 χρόνια / 160.000km. Η Peugeot είναι η πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα που προσφέρει τόσο εκτεταμένη κάλυψη.

Η τεχνολογία ChatGPT ενσωματώνεται στο Peugeot i-Cockpit όλων των οχημάτων της. Ο ψηφιακός βοηθός OK Peugeot ενεργοποιεί το ChatGPT, προσφέροντας απαντήσεις και προτάσεις σε διάφορα θέματα.

Η Peugeot συμμετέχει στην κυκλική οικονομία μέσω της στρατηγικής “4R” του ομίλου STELLANTIS (Remanufacture, Repair, Reuse, Recycle). Το νέο Peugeot E-3008 περιέχει 23% ανακυκλωμένα υλικά. Η STELLANTIS συνεργάζεται με την Galloo για την ανακύκλωση οχημάτων και με την Orano για την ανακύκλωση μπαταριών.

Η Peugeot επικεντρώνεται και στην εκπαίδευση. Συνεργάζεται με την UNDER THE POLE για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους ωκεανούς και με την BORN FREE για την προστασία άγριων ειδών και τόπων. Η Linda Jackson, CEO της Peugeot, τονίζει τη συμβολή της εταιρείας σε έναν πιο υπεύθυνο και βιώσιμο κόσμο, επισημαίνοντας τη σημασία της εκπαίδευσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό