21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Perez: Θα μάθω από τον Verstappen. Στόχος το πρωτάθλημα του 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Sergio Perez πιστεύει πως το 2024 θα είναι σε θέση να “παλέψει” για το πρωτάθλημα, δηλώνοντας σε πρόσφατη συνέντευξή του πως θέλει να μάθει από τον Max Verstappen τι κάνει διαφορετικά από τον ίδιο.
Φέτος ο Perez ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά, κερδίζοντας τους 2 από τους πρώτους 4 αγώνες, αλλά ακολούθησε μια κακή απόδοση που τον έφερε τελικά στην 2η θέση με 285 βαθμούς, σχεδόν τους μισούς από όσους συγκέντρωσε ο Ολλανδός (575).
Το να κατακτήσω το πρωτάθλημα, αυτός είναι ο κύριος στόχος για μένα. Έχω τερματίσει ήδη δεύτερος, το κύριο ενδιαφέρον μου είναι να κάνω το καλύτερο. Γνωρίζω το πόσο μεγάλη πρόκληση είναι. Πρέπει πραγματικά να εκμεταλλευτώ τον φετινό χειμώνα για να προσπαθήσω να ξεκινήσω την σεζόν σε υψηλό επίπεδο και είμαι σε θέση να διατηρήσω αυτό το επίπεδο συνέπειας σε όλη τη σεζόν.
Αυτό που μου έλειψε φέτος είναι η πρόοδος. Ξεκίνησα τη χρονιά πολύ καλά, στο ίδιο επίπεδο με τον Max. Αλλά δεν μπόρεσα να εξελιχθώ μέσα στη σεζόν. Αν μη τι άλλο, κατά καιρούς πήγαινα προς τα πίσω. Οπότε, αυτή είναι ίσως η κύρια προτεραιότητά μου, να μπορώ να προοδεύσω στη διάρκεια της σεζόν.

Η σχέση μας με τον Max είναι πραγματικά καλή. Νομίζω πως όταν είμαστε σε όλες αυτές τις ενημερώσεις σε τόσους πολλούς αγώνες, νομίζω ότι έχουμε καλή σχέση. Πιέζαμε κατά καιρούς προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά την ίδια στιγμή [συχνά] ζητούσαμε έντονα τα ίδια πράγματα. Οπότε και αυτό ήταν θετικό για την ομάδα.
Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μαθαίνεις από αυτόν. Νομίζω ότι έχω την καλύτερη αναφορά εκεί έξω γιατί ο Max είναι τόσο ανταγωνιστικός. Επομένως, θεωρώ ότι δεν είναι κακό να κοιτάς τι κάνει, πώς το κάνει και να προσπαθείς να μάθεις και να βελτιωθείς από αυτόν. Να δεις τι λειτουργεί για σένα που αυτός το κάνει διαφορετικά. Νομίζω ότι είχα πάντα μια πολύ ανοιχτή προσέγγιση και νομίζω ότι είναι κάτι που λειτουργεί καλά.
Μιλώντας για την πιθανότητα o Perez να συνεχίσει τη συνεργασία του με την Red Bull και μετά την ολοκλήρωση του υπάρχοντος συμβολαίου, που λήγει στα τέλη του 2024, ο Μεξικανός είπε πως η πορεία του το 2024 θα είναι το κλειδί για τη νέα συμφωνία. Όπως τόνισε, εάν καταφέρει να έχει πολύ καλά αποτελέσματα το 2024 θεωρεί δεδομένο πως η Red Bull θα ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Ο Christian Horner από τη μεριά του είπε πως η Red Bull “διατηρεί τις επιλογές της ανοικτές, τόσο με πιλότους εντός της ομάδας όσο και εκτός” για τη σεζόν του 2025.
Η Red Bull θα αποφασίσει μέχρι τα μέσα του 2024 για το ποιος θα είναι ο teammate του Max Verstappen, με τον Horner να δηλώνει:
Ως ομάδα θέλεις να δημιουργήσεις το πιο ανταγωνιστικό ζευγάρι που μπορείς να έχεις. Θέλεις τη σωστή δυναμική στην ομάδα. Ο Max και Checo είναι ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ζευγάρι. Ο Checo στα τρία χρόνια που βρίσκεται μαζί μας τερμάτισε τέταρτος, τρίτος και δεύτερος, επομένως είναι σε καλή τροχιά!
O Daniel [Ricciardo] είναι πολύ γνωστός σε εμάς, είναι υπέροχο που τον έχουμε πίσω στη Red Bull. Φυσικά, όλα είναι ανοιχτά για το 2025 και μετά. Έτσι για εμάς το να έχουμε επιλογές τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά δεν είναι κάτι που είναι κακό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό