23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

PCR τεστς μπορούν να ανιχνεύσουν έγκαιρα και τον καρκίνο της μήτρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Oncology διαπίστωσε ότι τεστ PCR είναι σε θέση να ανιχνεύσουν με επιτυχία και εγκαίρως τον καρκίνο της μήτρας.

Οι ερευνητέσ ελπίζουν ότι το νέο τεστ θα μειώσει την ανάγκη για πιο επεμβατικές διαγνωστικές διαδικασίες.

Επί του παρόντος,  η αρχική εξέταση για τις γυναίκες που παρουσιάζουν συμπτώματα καρκίνου της μήτρας -όπως η ανώμαλη κολπική αιμορραγία – είναι ο διακολπικός υπέρηχος. Εαν τα ευρήματα είναι ανησυχητικά οι γιατροί θα πρέπει να προχωρήσουν σε πιο σύνθετες επεμβατικές εξετάσεις όπως υστεροσκοπήσεις ή να λάβουν βιοψίες που έχουν περιγραφεί ως επώδυνες.

Κατά την έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν 1.288 δείγματα προσυμπτωματικού ελέγχου του τραχήλου της μήτρας από γυναίκες με, και χωρίς καρκίνο τα οποία συλλέχθηκαν από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Το τεστ εντόπισε επιτυχώς και τους οκτώ καρκίνους της μήτρας σε μια ομάδα 63 γυναικών που εμφανίζονταν με μετεμμηνοπαυσιακή αιμορραγία και μόνο λίγες γυναίκες χωρίς καρκίνο είχαν θετικό αποτέλεσμα, καθιστώντας το τεστ πιο αποτελεσματικο στην διάγνωση, σε σχέση με τα διακολπικά υπερηχογραφήματα που είχαν επιτυχία 89%.

Το νέο τεστ αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Widschwendter και την ομάδα του στο Πανεπιστήμιο του Innsbruck και το UCL και η έρευναχρηματοδοτήθηκε από τα προγράμματα της ΕΕ Horizon 2020 και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, The Eve Appeal, και την περιφερειακή κυβέρνηση της περιφέρειας Tirol της Αυστρίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό