23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

Ειδήσεις Ελλάδα

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε το πρωί του Σαββάτου και, μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει 63,9 εκατομμύρια προβολές. Σε αυτό φαίνεται το Optimus να περπατάει, κάνοντας βόλτα στο εργαστήριο.

Optimus strolling around the lab pic.twitter.com/E25ttHGsF0

— Elon Musk (@elonmusk) February 24, 2024

Eίναι περίεργο fact για αυτή τη δημοσίευση είναι πως, όταν δημοσιεύθηκε αρχικά, ήταν σαν να είχε τραβηχτεί από τηλέφωνο που κυκλοφόρησε δύο δεκαετίες νωρίτερα.

Κάποια στιγμή, το βίντεο αντικαταστάθηκε για να συμπεριλάβει μια έκδοση υψηλότερης ανάλυσης. Αν και τα tweets που έχουν υποστεί επεξεργασία συνηθίζεται να εμφανίζουν μια σημείωση στο κάτω μέρος που δηλώνει ότι η ανάρτηση έχει επεξεργαστεί και την ώρα που αυτό συνέβη, σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμία σημείωση που να υποδεικνύει ότι έχει αλλάξει κάτι.

Screenshots δείχνουν πως έμοιαζε το tweet πριν και πως έγινε μετά:

Πολλοί χρήστες του Χ παρατήρησαν και σχολίασαν την ποιότητα του βίντεο του Musk:

«Γυρίστηκε με πατάτα;» ένας χρήστης έκανε πλάκα.

«Ο ίδιος φωτογράφος;» ένας άλλος χρήστης του Χ έκανε πλάκα με μια φωτογραφία του Bigfoot.

Same photographer? pic.twitter.com/9ZvWzryXXC

— greg (@greg16676935420) February 24, 2024

Ο Musk παρουσίασε το Οptimus το καλοκαίρι του 2021 και δεν ήταν καθόλου εντυπωσιακό τότε. Έκτοτε έχει σημειωθεί πραγματικά πρόοδος, όμως, έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει και να ξεπεράσει τα ρομπότ αιχμής της εποχής.

Ο Atlas, ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κατασκευάστηκε από τη Boston Dynamics, άρχισε να μαθαίνει πώς να σηκώνεται το 2016, να στέκεται στο ένα πόδι την ίδια χρονιά, να κάνει backflips το 2017 και πέτυχε άλματα σε στυλ parkour το 2018. Εξακολουθεί να σημειώνει πρόοδο κινούμενο πλέον σχεδόν όπως οι κανονικοί άνθρωποι.

Πέρυσι, το ρομπότ Atlas έδειξε την ικανότητά του να χειρίζεται το περιβάλλον του για να μετακινείται σε πολύπλοκα εργοτάξια.

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα που έχει κάνει μέχρι στιγμής το Optimus είναι να διπλώνει ρούχα και τώρα το βλέπουμε απλώς να περπατάει, επομένως δεν είναι κάτι το τόσο φοβερό.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό