20.2 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

OpenAI: Ο Sam Altman επανέρχεται ως CEO πέντε μέρες μετά την απόλυσή του

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο σημερινό επεισόδιο του σίριαλ OpenAI-Sam Altman που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα έχουμε μεγάλες εξελίξεις. Ο Sam Altman επιστρέφει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας μετά την απόλυσή του πριν από πέντε ημέρες.

Μετά την ανακοίνωση της ξαφνικής απόλυσης, ξεκίνησε ένα τρενάκι παραιτήσεων αρχής γενομένης από τον Πρόεδρο και συνιδρυτή Greg Brockman. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτός από μερικά ακόμα ανώτατα στελέχη που παραιτήθηκαν άμεσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, το 95% του προσωπικού της εταιρείας απείλησε πως θα αποχωρήσει επίσης.

O Brockman φέρεται πως θα επιστρέψει επίσης στη θέση του ενώ Το αρχικό συμβούλιο διαλύθηκε και αντικαταστάθηκε από ένα νέο, προσωρινό συμβούλιο τριών ατόμων με πρόεδρο τον Bret Taylor, τον Larry Summers και το αρχικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου Adam D’Angelo, όπως ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο X.

Η συμφωνία έχει συναφθεί “κατ’ αρχήν” και πρέπει να εγκριθεί από όλα τα μέρη. Αυτό το συμβούλιο θα ελέγξει και θα διορίσει ένα μόνιμο συμβούλιο με έως και 9 μέλη που θα επαναφέρει τα στελέχη που απομακρύνθηκαν. Σύμφωνα με το The Verge, δύο από αυτές τις θέσεις θα καλυφθούν από τη Microsoft και τον Altman.

Ο Altman επιβεβαίωσε την είδηση ​​σε ξεχωριστή ανάρτηση. «Με το νέο διοικητικό συμβούλιο και με την υποστήριξη τoυ Satya, ανυπομονώ να επιστρέψω στο OpenAI και να αξιοποιήσω τη ισχυρή μας συνεργασία με τη [Microsoft]», είπε. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσληψή του από τη Microsoft είναι άκυρη, αν και ο Altman πρόσθεσε ότι ένιωθε ότι η απόφασή του εκείνη την εποχή «ήταν ο καλύτερος δρόμος για εμένα και την ομάδα».

«Είμαστε ενθαρρυμένοι από τις αλλαγές στο συμβούλιο της OpenAI», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella σε άλλη ανάρτηση. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα σε μια πορεία προς μια πιο σταθερή, καλά ενημερωμένη και αποτελεσματική διακυβέρνηση».

Ένας άλλος σημαντικός επενδυτής του OpenAI, η Thrive Capital, εξέδωσε μια δήλωση χαρακτηρίζοντας την επιστροφή του Altman «το καλύτερο αποτέλεσμα για την εταιρεία, τους υπαλλήλους της, όσους χτίζουν τις τεχνολογίες τους και τον κόσμο γενικότερα». Η Helen Toner, η οποία φέρεται να ήταν υπεύθυνη για την απομάκρυνση του Altman από την αρχή, δημοσίευσε “και τώρα, όλοι κοιμόμαστε λίγο”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό