20.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Opel Experimental Concept EV – Οδηγός για το μέλλον

Ειδήσεις Ελλάδα

Βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά οι εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την έκθεση του Μονάχου που λαμβάνει χώρα από τις 5 έως τις 10 του Σεπτεμβρίου και το τελευταίο παράδειγμα αυτής της προετοιμασίας προέρχεται από την Opel που παρουσίασε επίσημα το Experimental Concept EV. Ένα πρωτότυπο που σύμφωνα με την γερμανική εταιρία βασίζεται σε μία προηγμένη αρχιτεκτονική για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα της Stellantis, έχει εξωτερικές διαστάσεις που θα το τοποθετούσαν στο C-segment (βλ. Astra) και design που αποτελεί οδηγό για τα μελλοντικά EVs της Opel εξελίσσοντας την φιλοσοφία “Bold and Pure”.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες είναι η εξέλιξη του Opel Compass, του κυρίαρχου στοιχείου της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Opel. Το νέο φωτιζόμενο Opel Blitz τοποθετείται στο κέντρο της “πυξίδας” σε μια νέα εκδοχή του Opel Vizor, της χαρακτηριστικής μπροστινής μάσκας της Opel. Πλαισιώνεται από τον επιμήκη φωτισμό σχήματος φτερού στον οριζόντιο άξονα, ενώ η φωτιζόμενη κεντρική πτυχή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Το μοτίβο της πυξίδας επαναλαμβάνεται και στο πίσω μέρος όπου τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα καθοδηγούν το βλέμμα μας στο λογότυπο στο κέντρο ενώ άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι το Experimental Concept EV δεν έχει ούτε ένα χρωμιωμένο διακοσμητικό αποτυπώνοντας την πρόθεση της εταιρίας να αντικαταστήσει το υλικό με φωτιστικά στοιχεία.

Στο εσωτερικό το Experimental δεν μοιράζεται σχεδόν τίποτα κοινό με την τρέχουσα γκάμα της Opel και είναι σαφής από την πρώτη ματιά η διαφορετική κατεύθυνση που ακολούθησαν οι σχεδιαστές. Μία κατεύθυνση που ορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία καθώς απουσιάζουν για παράδειγμα οι οθόνες – όλες οι κρίσιμες και χρήσιμες πληροφορίες προβάλλονται είτε μέσω ολογραφικών επιφανειών είτε στο head-up display που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος του παρμπρίζ. Ο χειρισμός των βασικών λειτουργιών γίνεται μέσα από ένα πάνελ στην κεντρική κονσόλα ενώ υπάρχει φωνητικός έλεγχος και χειρισμός μέσω χειρονομιών ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το ηλεκτροχρωμικό ύφασμα που χρησιμοποιείται σχεδόν σε ολόκληρη την καμπίνα και μπορεί να φωτιστεί σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμεί ο οδηγός χάρη στις λεπτές LED λωρίδες που έχουν υφανθεί μέσα στο υλικό!

Από το… πακέτο που είναι το Opel Experimental δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας υπαινιγμός ημι-αυτόνομης οδήγησης, με το τιμόνι που αναδιπλώνεται και αποσύρεται στο καπό όταν το ίδιο το αυτοκίνητο αναλαμβάνει τον έλεγχο. Κατά τα άλλα, η εταιρία δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πλήθος των ηλεκτροκινητήρων, την ισχύ τους, την μπαταρία ή οποιοδήποτε άλλο τεχνικό χαρακτηριστικό καθώς το Experimental Concept EV δεν είναι προάγγελος κάποιου μοντέλου παραγωγής. Είναι επί της ουσίας μία σχεδιαστική μελέτη, στοιχεία της οποίας θα δούμε να ενσωματώνονται σε μελλοντικά μοντέλα της Opel αρχής γενομένης με το νέο Grandland που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό