18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ONEX: Επέκταση συμφωνίας με Fincantieri

Ειδήσεις Ελλάδα

Tην επέκταση της συνεργασίας με τον Ιταλικό ναυπηγικό όμιλο Fincantieri, ανακοίνωσε η ONEX Shipyards. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας,  «η νέα συμφωνία  περιλαμβάνει μια νέα γραμμή παραγωγής πλοίων υπό την σκέπη της αμυντικής ναυπηγικής εταιρείας του Ομίλου, την ONEX Elefsis Naval & Maritime.

Προβλέπει δε, «την κατασκευή κορβέτων μέχρι και των πιο προηγμένων πλοίων επιφάνειας, και δη φρεγατών, προσφέροντας στο Πολεμικό Ναυτικό σύγχρονες, διαλειτουργικές λύσεις υψηλή τεχνολογίας ώστε να αναβαθμίσει σημαντικά τις επιχειρησιακές του δυνατότητες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η νέα συνεργασία, βασίζεται στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ της Fincantieri S.p.A. και του Ομίλου ONEX, η οποία έχει επίσημα εγκαθιδρυθεί με τη Συμφωνία που υπεγράφη στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 2022, και θα παρέχει, όπως υπογραμμίζει η ONEX, «σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και οφέλη στην Ελληνική Ναυπηγική και Αμυντική Βιομηχανία, καθώς και στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ):

προσφορά λύσης – πακέτου (κορβέτες, φρεγάτες κ.λπ.) για το ΠΝ εξασφαλίζοντας υψηλή επιχειρησιακήδυνατότητα και επικράτηση στην Ανατολική Μεσόγειοδημιουργία πάνω από 2400 νέων θέσεων εργασίαςδημιουργία γραμμής παραγωγής για το ΠΝ και άλλους στόλουςδημιουργία κέντρου αριστείας για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Θεωρεί επίσης ότι υπό το «πρίσμα όλων των παραπάνω, η FCx30 – μια υπερσύγχρονη, δοκιμασμένη στη θάλασσα κορβέτα με κορυφαίες επιδόσεις σε όλα τα περιβάλλοντα πολέμου – θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό και αποφασιστικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του ΠΝ».

Παράλληλα, συνεχίζει: «θα καταστεί ορόσημο για την Ελληνική οικονομία, καθώς οδηγεί στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας και στη δημιουργία ενός στρατηγικού ναυτικού κόμβου στην Ελευσίνα για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, πάντα σε πλήρη συμμόρφωση με τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτουν τόσο η Ελληνική Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική όσο και η Ελληνική Εθνική Βιομηχανική Στρατηγική».

Τέλος επισημαίνει ότι:, «η ουσιαστική μακροχρόνια υποστήριξη του ΠΝ δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, χρειάζεται μια μακροχρόνια συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι ελληνικές επιχειρησιακές δυνατότητες θα βαίνουν συνεχώς βελτιούμενες, διατηρώντας τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα. Ως εκ τούτου, οι ONEX και Fincantieri επεκτείνουν τη συνεργασία τους, πολύ πέρα από το πρόγραμμα της Ελληνικής Κορβέτας, και σε άλλα προγράμματα που αντιπροσωπεύουν τη νέα εποχή στη ναυπήγηση πλοίων και την ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών αιχμής στην Ελλάδα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό