33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Odyssea: Τύπωσε 50.000 μάσκες με 3D printing για το ΕΣΥ 

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΟΝΤΙΣΙ (Odyssea), με χρηματοδότηση από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, ανέλαβε την κατασκευή πενήντα χιλιάδων προστατευτικών προσωπίδων (face-shields) για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν στο υπουργείο Υγείας και θα κατανεμηθούν σε νοσοκομεία της επικράτειας. 

Με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων σχεδιασμού και εξειδικευμένων εργαλείων (3D printers, laser cutters και CNC machines) μέσω του ψηφιακού της εργαστηρίου αλλά και χρησιμοποιώντας τεχνικές κατασκευής μεγάλης κλίμακας (injection molding), αύξησε τον ρυθμό σχεδιασμού, παραγωγής και συναρμολόγησής τους, με αποτέλεσμα την δημιουργία πέντε χιλιάδων (5.000) προστατευτικών μασκών την ημέρα.

Τα κύρια συστατικά της προστατευτικής μάσκας προσώπου κατασκευάστηκαν σύμφωνα με την πιστοποίηση ISO 9001:2008 και μάλιστα υπερβαίνουν κατά πολύ τις απαιτήσεις που ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 166:2001. Για το πλαστικό στήριγμα κεφαλής, χρησιμοποιείται πολυπροπυλένιο, το οποίο είναι ένα κατάλληλο και ευρείας χρήσεως πλαστικό για ιατρικούς σκοπούς. Είναι οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό σε καθαριστικά, απολυμαντικά και διάφορους διαλύτες. Ως αποτέλεσμα, οι προστατευτικές μάσκες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές, αφού απολυμανθούν σωστά.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η έγκαιρη κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε ευρείας κατανάλωσης προστατευτικές ιατροφαρμακευτικές προμήθειες στα νοσοκομεία της χώρας, η προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που μάχεται καθημερινά ενάντια στην πανδημία Co-19.

Το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές σε ελληνικούς και ελληνικού ενδιαφέροντος μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας, της τέχνης και του πολιτισμού και των επιστημών. Χρηματοδοτεί μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν επιδείξει αποτελεσματική διοίκηση και επιτύχει σημαντικά, διαχρονικά και αισθητά αποτελέσματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό