18.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

O Schumacher πλήρωσε κάποτε 1 εκατομμύριο δολάρια για να δει το συμβόλαιο του teammate του

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ιστορία της Formula 1 είναι μια ιστορία γεμάτη θρυλικές στιγμές. Λέγεται μερικές φορές ότι ο κόσμος της F1 είναι ακριβώς όπως ο πραγματικός κόσμος: Υπάρχει ηρωισμός, υπάρχει δράμα, υπάρχει ίντριγκα και μερικές φορές (πολύ) δυσάρεστα ανθρώπινα γεγονότα.
Σύμφωνα με την ιστορία, ο Michael Schumacher πλήρωσε το 1993 το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στον teammate του στην Benetton, Riccardo Patrese, για να δει τους όρους του συμβολαίου του. Ο Schumacher είχε εκείνη την εποχή συμβόλαιο με την Benetton, ύψους 2 εκατ. δολαρίων ετησίως και υπήρχε μια ρήτρα στο συμβόλαιο του που έλεγε πως κανένας από τους teammate του δεν μπορούσε να κερδίζει περισσότερα από αυτόν, εκτός αν ήταν ο Sennan, ο Prost ή ο Mansell.

Το 1993 ήταν η τελευταία χρονιά του Patrese στην Formula 1, μετά από μια 17χρονη καριέρα στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην οποία κέρδισε 6 αγώνες, ανέβηκε 37 φορές στο βάθρο, σημείωσε 8 pole positions, 13 ταxύτερους γύρους, και συμμετείχε σε 257 GP (256 ξεκίνησε), κατέχοντας το ρεκόρ του πιλότου με τις περισσότερες συμμετοχές σε GP έως το 2008, όταν το έχασε από τον Rubens Barrichello.
Το 1993 ο Patrese ανέβηκε δύο φορές στο βάθρο των νικητών για λογαριασμό της Benetton, αλλά υπήρξε κάποια κόντρα με το αφεντικό της ομάδας Flavio Briatore στα μέσα της χρονιάς. Στη συνέχεια, ο Patrese μίλησε με τον Ron Dennis της McLaren, σχετικά με μια πιθανή μεταγραφή του στην ομάδα από το Woking, μια μεταγραφή που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αλλά ο Dennis έμαθε από τον Patrese πως είχε συμβόλαιο 3 εκατ. δολαρίων τον χρόνο με την Benetton, περισσότερα από τα 2 εκατομμύρια του Schumacher.

Ο Dennis διέρρευσε στο στρατόπεδο του Schumacher το συμβόλαιο του Patrese και ο Γερμανός έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στον Patrese με αντάλλαγμα να δει το συμβόλαιό του με την Benetton. Όπως αποδείχτηκε, ο Patrese είχε όντως συμβόλαιο 3 εκατ. δολαρίων, αν και μέρος αυτών προέρχονταν έμμεσα από τους προσωπικούς χορηγούς του.
Ο Flavio Briatore έμαθε τι γινόταν και για να μην χάσει τον Schumacher του προσέφερε νέο συμβόλαιο αξίας 20 εκατ. δολαρίων. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Patrese πήρε το επιπλέον εκατομμύριο του και αποσύρθηκε από τη F1 στο τέλος της σεζόν του 1993. Ο Schumacher κέρδισε δύο πρωταθλήματα οδηγών με την Benetton το 1994 και το 1995, με την ομάδα του Briatore να κατακτά το πρωτάθλημα των κατασκευαστών το 1995. Το 1996 ο Schumacher μετακόμισε στη Ferrari.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό