18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

O No1 μύθος για την τριχόπτωση καταρρίπτεται από τους ειδικούς – Αυτός είναι ο μεγαλύτερος «ένοχος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αύγουστος είναι ο «Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Τριχόπτωση» και με αφορμή τη σημασία του, ένας ειδικός στην περιποίηση των μαλλιών θέλησε να καταρρίψει έναν ευρέως διαδεδομένο μύθο για την τριχόπτωση και παράλληλα να προειδοποιήσει για τον «μεγαλύτερο ένοχο» που θα πρέπει να αποφεύγουμε.

Για πολλούς ανθρώπους, η τριχόπτωση είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος. Με το hashtag «τριχόπτωση» να έχει περισσότερες από επτά δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς ανθρώπους. Για να τιμήσει τον «Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Τριχόπτωση», ένας ειδικός στην περιποίηση μαλλιών θέλησε να ανατρέψει τα δεδομένα καταρρίπτοντας τη διαδεδομένη πεποίθηση για την τριχόπτωση και προειδοποιώντας ότι οι περισσότεροι από εμάς ανησυχούμε για κάτι που είναι λάθος.

Πώς η υγρασία επιδεινώνει τον καύσωνα και απειλεί ανθρώπινες ζωές

Ενώ πολλοί content creators μοιράζονται στα social περιεχόμενο σχετικά με τις αιτίες της τριχόπτωσης και τους τρόπους αντιμετώπισής της, η φύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι πολλοί μύθοι και παρανοήσεις θα καταλήξουν να μπερδεύονται με την αλήθεια κι έτσι να είναι δύσκολο για τους μη ειδικούς να διαχωρίσουν το γεγονός από τον μύθο και την πλάνη. Έχοντας υπόψιν του αυτήν τη σύγχυση, ο Arran Isherwood, ειδικός σε θέματα μαλλιών στις κλινικές FUE, συμβουλεύει όσους ανησυχούν για τα ωοθυλάκιά τους να αγνοήσουν έναν πολύ κοινό διαδεδομένο μύθο.

Ειδικότερα:

Πολλοί άνθρωποι που ανησυχούν για την τριχόπτωση αποφεύγουν ενεργά τη χρήση προϊόντων styling, φοβούμενοι ότι αυτά συμβάλουν στην φαλάκρα. Σύμφωνα με τον Isherwood, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τέτοια προϊόντα, καθώς υπάρχει «μεγαλύτερος ένοχος» το οποίο και θα πρέπει να αποφύγουμε όταν στιλιζάρουμε τα μαλλιά μας.

Ο Isherwood εξηγεί:

«Η αλήθεια είναι ότι προϊόντα όπως σαμπουάν, κοντίσιονερ, τζελ και σπρέι μαλλιών είναι γενικά ασφαλή για τα μαλλιά μας και δεν προκαλούν τριχόπτωση όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Η πραγματική ανησυχία έγκειται στο πώς χτενίζουμε τα μαλλιά μας. Ορισμένα χτενίσματα μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική πίεση στα μαλλιά, οδηγώντας σε σπάσιμο και πιθανή απώλεια με την πάροδο του χρόνου. Οι σφιχτές πλεξούδες, οι αλογοουρές ή τα εξτένσιον είναι συνηθισμένοι ένοχοι και μπορεί να προκαλέσουν αυτό που είναι γνωστό ως αλωπεκία έλξης. Η επιλογή πιο χαλαρών χτενισμάτων και η αποφυγή συνεχούς πίεσης μπορεί να βοηθήσει να αποτρέψετε το σπάσιμο και διατηρήστε δυνατά, όμορφα μαλλιά».

Εσύ ξέρεις ότι δεν κάνει καλό να κοιμάσαι χωρίς ρούχα ακόμα κι αν έχει καύσωνα;

Αντιμετωπίζοντας έναν άλλο ευρέως διαδεδομένο φόβο, ο Isherwood διαβεβαίωσε όσους ανησυχούν για την τριχόπτωση ότι το λούσιμο των μαλλιών τους κάθε μέρα πιθανότατα δεν θα συμβάλει στην απώλεια μαλλιών, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να πανικοβληθούν όσοι εντοπίσουν κάποιες τούφες που πέφτουν στο ντους.

Ο Isherwood είπε χαρακτηριστικά:

«Μπορεί να έχετε ακούσει ότι το να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια!

Εάν παρατηρήσετε περισσότερες τρίχες να πέφτουν στο ντους, μην ανησυχείτε -είναι απολύτως φυσιολογικό να πέφτουν τα μαλλιά κατά το λούσιμο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά μας περνούν από έναν φυσικό κύκλο ανάπτυξης που αποτελείται από τέσσερις φάσεις: Αναγενής φάση ενεργής ανάπτυξη), Καταγενής (μεταβατική φάση), Τελογενής (φάση ηρεμίας) και εξωογενής (φάση αποβολής).

Κατά τη διάρκεια της τελογενούς φάσης, η οποία διαρκεί για λίγες εβδομάδες, τα μαλλιά σας είναι έτοιμα να πέσουν και να ανοίξουν τον δρόμο για νέα ανάπτυξη. Έτσι, όταν λούζετε τα μαλλιά σας και κάνετε καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, μπορεί να επιταχυνθεί η διαδικασία αποβολής για τρίχες που βρίσκονται ήδη στην τελογενή φάση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό