19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

O General Lee έγινε και ηλεκτρικός… 

Ειδήσεις Ελλάδα

H Dodge παρουσίασε την καινούργια γενιά του muscle car της, του Charger που πλέον ονομάζεται Charger Daytona. Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα STLA Large της Stellantis και είναι διαθέσιμο ως δίθυρο κουπέ και τετράθυρο κουπέ, καθώς και με ένα ηλεκτρικό σύνολο πρόωσης όσο και με ένα συμβατικό κινητήρα βενζίνης.

Ο τελευταίος δεν είναι ένας V8 όπως έως τώρα αλλά ένας καινούργιος εξακύλινδρος σε σειρά με χωρητικότητα 3.000 κυβικών και δύο turbo και όπως συνηθίζουν οι Αμερικανοί και με ένα παρατσούκλι. Το οποίο για την περίπτωση είναι το πολύ εύστοχο Sixpack.

Ο Sixpack λοιπόν που προέρχεται από το Jeep Grand Wagoneer θα αποδίδει στο Charger Daytona από 426 έως και 558 ίππους που θα καταλήγουν σε όλους τους τροχούς. Η περισσότερη ροπή πάντως θα καταλήγει στους πίσω τροχούς προκειμένου να υπάρχει η πισωκίνητη αίσθηση.

Το ηλεκτρικό Dodge Charger Daytona λέγεται με τη σειρά του Scat Pack στην κορυφαία του έκδοση και έχει δύο σύγχρονους ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη που αποδίδουν συνδυαστικά 640 ίππους. Από εκεί και πέρα θα υπάρχει και το Powershot, μιας λειτουργία overboost που για 15 δεύτερα θα αυξάνει την απόδοση στους 680 ίππους. Έτσι το 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,3 δεύτερα, ενώ για το δημοφιλές στις ΗΠΑ 0-400 μέτρα θα απαιτούνται μόλις 11,5 δεύτερα.

Προαιρετικά το Scat Pack θα μπορεί να εξοπλιστεί με το Track Pack που περιλαμβάνει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, πιο σκληρά ελατήρια και δισκόφρενα Brembo.

To ηλεκτρικό Charger Daytona θα έχει και μια έκδοση 503 ίππων την R/T, ενώ και οι δύο θα μοιράζονται μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική 400V και μια μεγάλη μπαταρία 100,5 kWh. Που στην εισαγωγική έκδοση θα εξασφαλίζει αυτονομία 507 χιλιομέτρων και στην πιο ισχυρή Scat Pack 416 χιλιόμετρα.

Όσο για την ταχυφόρτιση από το 20 στο 80% ολοκληρώνεται σε μόλις 27 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

Το νέο Charger Daytona είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό Charger της 2ης γενιάς και η εμφάνισή του διαθέτει τόσο ρετρό όσο και σύγχρονα στοιχεία. Χαρακτηριστική είναι η μπάρα LED εκτείνεται στο κάτω τμήμα της μαύρης μάσκας. Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται και στο πίσω μέρος.   

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο είτε 10,25 είτε 16,0 ιντσών και πλαισιώνεται από μια οθόνη για το σύστημα infotainment που έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών και μια ελαφρά κλίση προς τον οδηγό. 

Ενδιαφέρον είναι πως για να γίνει πιο ελκυστικό ακουστικά το ηλεκτρικό Charger Daytona έχει ένα σύστημα αναπαραγωγής τεχνητού ήχου που λέγεται «Fratzonic» και που υπόσχεται τα ίδια εντυπωσιακά decibel με το απερχόμενο Charger Hellcat.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό