21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Nissan Skyline Nismo – Ιαπωνική υπόθεση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την πλειοψηφία του κόσμου το όνομα Skyline είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το GT-R καθώς με εξαίρεση την τελευταία γενιά του εμβληματικού sports car της Nissan, όλα τα υπόλοιπα βασίζονταν σε κάποια γενιά του εν λόγω sedan. Όμως το Nissan Skyline είναι κάτι περισσότερο από “μη GT-R” και η Nissan του δίνει την πρέπουσα σημασία, τουλάχιστον για την ιαπωνική αγορά, παρουσιάζοντας την κορυφαία, Nismo έκδοση του. Το Nissan Skyline Nismo λοιπόν, παρουσιάστηκε και θα κατασκευαστεί σε 1.000 αντίτυπα μόλις, αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά. Τι κάνει το συγκεκριμένο Skyline να διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα;

Καταρχάς, εξοπλίζεται με ένα νέο, διακριτικό αλλά ξεκάθαρα σπορτίφ bodykit που αποτελείται από νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα μαρσπιέ, ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και φυσικά, άπλετα σήματα της Nismo για να δώσουν να καταλάβει και στον πλέον αδαή ότι αυτό το Skyline δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Υπάρχει επίσης η λεπτή κόκκινη λωρίδα που διατρέχει ολόκληρη την περίμετρο του αμαξώματος ενώ το ίδιο μοτίβο σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και στην καμπίνα με bucket καθίσματα της Recaro και τα απαραίτητα logo στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων.

Σημαντικότερες είναι όμως οι αλλαγές που έχουν γίνει στα μηχανικά. Αλλαγές που μπορεί να μην μεταμορφώνουν ξαφνικά το Skyline σε ένα πανίσχυρο κτήνος που ξηλώνει την άσφαλτο αλλά του χαρίζουν σπορ χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία του μοντέλου. Η ανάρτηση έχει διαφορετικές ρυθμίσεις για να ελέγχει με πιο αποτελεσματικό τρόπο τις κλίσεις του αμαξώματος, τα τακάκια είναι νέα ώστε να επιτρέπουν ακόμα καλύτερο φρενάρισμα και το ABS έχει καλιμπραριστεί ώστε να λειτουργεί βέλτιστα με τα νέα δεδομένα ενώ οι νέες ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών της Enkei “ντύνονται” με πιο σπορ ελαστικά – τα πίσω φαρδύτερα σε σύγκριση με το standard Skyline. Επιπλέον, οι μηχανικοί της Nismo επενέβησαν και στον 3-λιτρο, twin-turbo V6 με αποτέλεσμα αυτός να παράγει πλέον 420 ίππους και 550 Nm ροπής!

Σύμφωνα με τη Nissan, το Skyline Nismo θα λανσαριστεί στην ιαπωνική αγορά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και όπως είπαμε, θα γίνουν διαθέσιμα μόλις 1.000 παραδείγματα. Τα 900 αφορούν στην βασική έκδοση και τα υπόλοιπα 100 θα είναι “Limited” με γκρι ζάντες ελαφρού κράματος, μία πλακέτα με το όνομα του μηχανικού που συναρμολόγησε στο χέρι τον κινητήρα και μία exclusive πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό και ένα ειδικό σήμα. Η τιμή τους ξεκινά για την standard έκδοση από €50.200 περίπου με την τρέχουσα ισοτιμία και από τα €60.400 για την Limited.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό