22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Nissan Concept 20-23 – Μία πρώτη ματιά στο Micra του μέλλοντος!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan γιορτάζει την 20η επέτειο του ευρωπαϊκού σχεδιαστικού κέντρου της στο Paddington του Λονδίνου με ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που αν καταφέρεις να δεις κάτω από την άγρια, αγωνιστική επιφάνεια, μπορεί να διακρίνεις το μελλοντικό, αμιγώς ηλεκτρικό Micra. Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο και CEO της εταιρίας, Makoto Uchida, μπροστά από τις εγκαταστάσεις της Nissan Design Europe και παρότι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία σχεδιαστική σπουδή που δημιουργήθηκε ως απάντηση στο ερώτημα “πώς θα ήταν, χωρίς περιορισμούς, ένα αυτοκίνητο που θα θέλατε να οδηγείτε καθημερινά στους δρόμους της πόλης όπου εργάζεστε”, το Concept 20-23 δεν κρύβει τους αγωνιστικούς… προβληματισμούς της ιαπωνικής μάρκας.

Από τα φαρδιά φτερά που φιλοξενούν τους τεράστιους τροχούς και τους άκρως επιθετικούς προφυλακτήρες τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω, μέχρι τα γιγαντιαία μαρσπιέ και από την καθόλου διακριτική αεροτομή στο τελείωμα της οροφής μέχρι την πίσω κολώνα που διαδραματίζει ρόλο ενεργού αεροδυναμικού βοηθήματος, το Concept 20-23 μοιάζει σαν να βγήκε από την πίστα ενώ οι τονισμένοι αεραγωγοί στα φτερά και οι πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω είναι χαρακτηριστικά που συνεχίζουν την παράδοση των διασκεδαστικών και γεμάτων χαρακτήρα μικρών hatchbacks με το σήμα της Nissan.

Όσο διασκεδαστικό και… επιπόλαιο κι αν μοιάζει το Concept 20-23 όμως, δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι αποτελεί ένα είδος προάγγελου για το επερχόμενο νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Micra που αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2026 ως ο ετεροθαλής αδερφός του Renault 5. Αφαίρεσε οτιδήποτε έχει θέση μονάχα σε ένα πρωτότυπο, κράτησε το hatchback αμάξωμα με τις διαχρονικές αναλογίες και τα άκρως χαρακτηριστικά κυκλικά φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω, συμπλήρωσε τα κενά με φυσιολογικούς προφυλακτήρες, λογικούς τροχούς και… καθωσπρέπει πόρτες και έχεις τον διάδοχο του Nissan Micra. Αν υποθέσουμε ότι η πρόθεση της Nissan να μεταφέρει τη Nismo στην εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι καθόλα σοβαρή, τότε δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να φανταστούμε ένα πιο σπορ Nismo Micra στο ίδιο μήκος κύματος με το Alpine A290 hot-hatchback.

Αυτό που δυστυχώς δεν προσφέρει τίποτα στην συζήτηση για το μελλοντικό Nissan Micra είναι το εσωτερικό του Concept 20-23 που είναι υπερβολικά προσηλωμένο στο πρωτότυπο. Αν θέλαμε να το τραβήξουμε από τα μαλλιά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φιλοσοφία του μινιμαλισμού και της εργονομίας θα δώσει πνοή στην καμπίνα του Micra που θα περάσει στην παραγωγή αλλά απέχουμε πολλά χρόνια ακόμα από το 2026 και δεν έχει νόημα να μιλάμε για φιλοσοφίες και κατευθύνσεις τόσο νωρίς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το Concept 20-23 δημιουργεί προσδοκίες και ελπίζουμε ότι η Nissan θα μπορέσει να τις ικανοποιήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό