22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Nissan – Παίρνει σειρά το αγριεμένο Nismo Z

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να το ξεχνάμε πολλές φορές καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο που δεν είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά το Nissan Z είναι ένα από τελευταία προσιτά sports cars. Λανσαρίστηκε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού το καλοκαίρι του 2021 και προσφέρει ρετρο-φουτουριστική εμφάνιση και έναν twin-turbo V6 με 400 ίππους και 475 Nm ροπής. Σε λίγο καιρό δε, θα προσφέρει και μία ακόμα πιο… ειδική έκδοση αφού η Nissan ετοιμάζεται να παρουσιάσει το Nismo Z και το πρώτο teaser του μοντέλου κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.

Το μπορεί να μην παρέχει επίσημες πληροφορίες αλλά σίγουρα μας επιτρέπει μία ολοκληρωμένη παρότι σύντομη ματιά στο αμάξωμα και την καμπίνα ενώ ο τρις πρωταθλητής της Formula D μας δείχνει πόσο γρήγορα μπορεί να… εξαφανίσει τα πίσω ελαστικά πλαγιολισθαίνοντας με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Η Nissan δεν κάνει ακόμα λόγο για τεχνικά χαρακτηριστικά και αν υπάρχει οποιαδήποτε βελτίωση ή αναβάθμιση σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα μηχανικά του αυτοκινήτου αλλά το μας δείχνει πως το Nismo Z αποκτά νέα μάσκα, με ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και πιο επιθετικό splitter, διαφορετικά μαρσπιέ και νέο πίσω προφυλακτήρα ο οποίος φιλοξενεί την διπλή απόληξη της εξάτμισης. Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσει επίσης κάποιος τις νέες ζάντες ελαφρού κράματος και τις κόκκινες λεπτομέρειες σε ολόκληρο το αμάξωμα.

Από το εσωτερικό ξεχωρίζουμε τα bucket καθίσματα, το κόκκινο κουμπί εκκίνησης του κινητήρας και το σήμα της Nismo στις θέσεις και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η Nissan δεν παρέχει κάποια επιπλέον πληροφορία ούτε για την επίσημη πρεμιέρα του Nismo Z αλλά με δεδομένο ότι αυτό που βλέπουμε στο μοιάζει, τουλάχιστον όσον αφορά στο design, με ένα ολοκληρωμένο μοντέλο, η λογική λέει ότι και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί. Τότε θα μάθουμε και όλες τις ζουμερές λεπτομέρειες!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό