16.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Nissan – Έχει κατασκευάσει πάνω από 40 εκατομμύρια κινητήρες στην Yokohama

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εργοστάσιο στην Yokohama ξεκίνησε την λειτουργία του το 1935, δύο χρόνια μετά την ίδρυση της Nissan. Κατασκεύασε τον 10εκατομμυριοστό κινητήρα του το 1976, τον 20εκατομμυριοστό του το 1986 και τον 30εκατομμυριοστό του το 1997. Φτάνοντας το ορόσημο των 40 εκατομμυρίων την ίδια χρονιά που η Nissan γιορτάζει την 90η επέτειό της κάνει αυτό το επίτευγμα ακόμη πιο ξεχωριστό. Πολλοί κινητήρες που κατασκευάζονται στο το εργοστάσιο της Yokohama έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία του αυτοκινήτου. Αυτοί περιλαμβάνουν τον L20ET του 1979, ο οποίος ήταν ο πρώτος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας επιβατικών αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, και ο VG του 1983, ο πρώτος κινητήρας V6 μαζικής παραγωγής της χώρας.

Το εργοστάσιο της Yokohama κατασκευάζει τώρα τον κινητήρα VR38DETT, ο οποίος συναρμολογείται στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες takumi για το Nissan GT-R. Από το 2007 παράγει τον VC Turbo — τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο που διαθέτει τεχνολογία μεταβλητού λόγου συμπίεσης. Καθώς η κοινωνία αλλάζει, αλλάζει και το εργοστάσιο της Yokohama. Μετά το λανάρισμα του πλήρως ηλεκτρικού LEAF το 2010, το εργοστάσιο παράγει επίσης ηλεκτροκινητήρες, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων για οχήματα e-POWER όπως το Nissan Note. Κατά το οικονομικό έτος 2022, οι ηλεκτροκινητήρες αντιπροσώπευαν περίπου το 40% της παραγωγής του εργοστασίου της Yokohama.

Καθώς το εργοστάσιο της Yokohama πλησιάζει την 90η επέτειό του, συνεχίζει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αιχμής της Nissan. Εκτός από την παραγωγή κινητήρων και ηλεκτροκινητήρων, το εργοστάσιο αποτελεί πιλοτική μονάδα για την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής κινητήρων με εφαρμογές σε  παγκόσμιο επίπεδο. Το επόμενο έτος, θα δημιουργηθεί μια πιλοτική γραμμή στο εργοστάσιο για την ανάπτυξη μπαταριών σε στερεά κατάσταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό