20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Niantic: Απολύει 230 υπαλλήλους, ακυρώνει παιχνίδια NBA και Marvel

Ειδήσεις Ελλάδα

H Νiantic, η εταιρεία πίσω από το hit Pokemon Go, απέλυσε 230 υπαλλήλους, ένα χρόνο αφότου απέλυσε ακόμα 90 υπαλλήλους.

Με τις περυσινές απολύσεις ακυρώθηκαν και τέσσερα project, συμπεριλαμβανομένου ενός παιχνιδιού Transformers. Αυτό θα συμβεί και τώρα με κάποια παιχνίδια της Niantic. Μετά από τέσσερις μήνες στο App Store, η Niantic κλείνει το NBA All-World και θα ακυρώσει την παραγωγή ενός παιχνιδιού βασισμένου στο franchise της Marvel.

«Μετά την αύξηση των εσόδων που είδαμε κατά τη διάρκεια του Co, αυξήσαμε τον αριθμό των εργαζομένων μας και τα σχετικά έξοδά μας για να επιδιώξουμε την ανάπτυξη πιο επιθετικά», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος John Hanke σε ένα email προς τους υπαλλήλους, το οποίο αναρτήθηκε στο εταιρικό blog.

Πρόκειται δηλαδή για το ίδιο αφήγημα που επικαλούνται σχεδόν όλες οι εταιρείες τεχνολογίας την τελευταία χρονιά. Στην περίπτωση της Niantic, ο Hanke είπε ότι τα έσοδα έχουν επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα και τα νέα project δεν έχουν αποφέρει τόσα έσοδα όσα θα ήλπιζαν.

Ένα τέτοιο νέο project είναι το Peridot, ένα παιχνίδι για κινητά που μοιάζει με Tamagotchi και κυκλοφόρησε τον Μάιο. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία πληροφοριών αγοράς Sensor Tower, η Peridot έχει κερδίσει μόνο 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα από αγορές εντός εφαρμογής μέχρι στιγμής.

Το Pokémon GO είναι η χρυσή αγελάδα της Niantic, που τραβάει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αγορές εντός εφαρμογής κάθε χρόνο από το 2020. Ωστόσο, οι παίκτες είναι απογοητευμένοι από το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής της Niantic.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό