20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Nia: Ετοιμάζεται για ιστορικό άλμα στην κεφαλαιοποίησή της

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ακόμα ρεκόρ αναμένεται να σπάσει η Nia σήμερα, παίρνοντας τα ηνία από την Meta Platforms, ως η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση στην κεφαλαιοποίησή της σε μία μόλις συνεδρίαση.

Στις προσυνεδριακές συναλλαγές οι μετοχές του κατασκευαστή chip αυξήθηκαν έως και 15% την Πέμπτη, σε μία τάση που αν συνεχιστεί έως το κλείσιμο της αγοράς θα προσθέσει σχεδόν 250 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της.

Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας σε μία συνεδρίαση στην ιστορία, επισκιάζοντας ένα κέρδος 197 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σημείωσε η Meta στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με τον ΟΤ.

Οι μετοχές της Nia λαμβάνουν ώθηση από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία και τα οποία ενίσχυσαν τα στοιχήματα της Wall Street αναφορικά με τις δυνατότητες των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης της.

Ο κατασκευαστής chip έδωσε επίσης καθοδήγηση πάνω από τις προσδοκίες, λόγω των δαπανών για τεχνητή νοημοσύνη στους μεγαλύτερους πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft Corp. και Meta. Μια σειρά από αποτελέσματα που ξεπερνούν τις εκτιμήσεις σημαίνει ότι οι μετοχές έχουν γίνει φθηνότερες σε βάση τιμής προς κέρδη.

Ο κατασκευαστής chip μοιράστηκε θετικές προοπτικές για το τρέχον τρίμηνο, λέγοντας ότι αναμένει έσοδα περίπου 24 δισ. δολαρίων, καλύτερα από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές της Wall Street. Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν 1% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η μετοχή της έχει αυξηθεί περισσότερο από 35% το 2024.

Σημειώνεται ότι στην Nia μόνο οφείλεται το ένα τρίτο των κερδών του δείκτη Nasdaq 100 φέτος.

Μεταβλητότητα

Οι traders προετοιμάζονται για μεγαλύτερη μεταβλητότητα μετά τον τριπλασιασμό της αξίας της Nia κατά το τελευταίο έτος, που οφείλεται στην αδυσώπητη φρενίτιδα για την τεχνητή νοημοσύνη. Όπως σημειώνει το οικονομικό πρακτορείο τα νεύρα είναι ήδη τεντωμένα, με τη μετοχή να πέφτει κατά 4,4% την Τρίτη, παρασύροντας μαζί της και τους ομολόγους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αύξηση της κεφαλαιοποίησής της κατά 570 δισεκατομμύρια δολάρια είναι υπερτριπλάσια της χρηματιστηριακής αξίας της Intel. Οι μετοχές της Nia, της οποίας τα τσιπ θεωρούνται το χρυσό πρότυπο στη βιομηχανία της τεχνητής νοημοσύνης, αυξήθηκαν σχεδόν 240% το 2023.

Τα κέρδη της εταιρείας κατασκευής τσιπ αντιστοιχούν σε περισσότερο από το ένα τέταρτο των κερδών του S&P 500 φέτος. Ο δείκτης αναφοράς σημειώνει άνοδο σχεδόν 5% από την αρχή του έτους, η οποία έρχεται να προστεθεί στην αύξηση κατά 24% που καταγράφηκε το 2023.

Η τρίτη πολυτιμότερη της Wall Street

Ούσα πλέον η τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στη Wall Street, πίσω μόνο από την Apple και τη Microsoft, η Nia έχει αναδειχθεί σε βαρόμετρο για την πορεία της Τεχνητής Νοημοσύνης. Άλλες μετοχές με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη έχουν εκτιναχθεί φέτος, συμπεριλαμβανομένης της Super Micro Computer, της οποίας η μετοχή έχει καταγράψει άνοδο 182% από την αρχή του έτους και της Arm Holdings, με άνοδο σχεδόν 71%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό