21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Negroni Week by Campari: Η εβδομάδα που περίμενες είναι εδώ και σε καλεί να την απολαύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πιο αγαπητό cocktail του κόσμου σε περιμένει στα καλύτερα bars της πόλης

Μέσα Σεπτεμβρίου. Οι τελευταίοι κόκκοι άμμου από τις καλοκαιρινές διακοπές έχουν φύγει -επιτέλους- από τα ρούχα και τις αποσκευές μας και οι νύχτες μας στην πόλη αρχίζουν να μπαίνουν και πάλι σε ρυθμούς κανονικότητας. Το ότι αυτές τις ημέρες διοργανώνεται η Negroni Week, βέβαια, μόνο ευτυχής σύμπτωση είναι. Διότι η λατρεία μας για το Negroni είναι δεδομένη και μια αφορμή παραπάνω για να το απολαύσουμε, είναι πάντα καλοδεχούμενη. Αυτήν ακριβώς την ευκαιρία αξιοποιήσαμε στο έπακρο, λοιπόν.

Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, όλοι μας έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα το πιο αγαπητό και No1 bestselling cocktail στον κόσμο, ένας τίτλος που κατέχει το Negroni σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων. Ειδικά στην Ελλάδα το αγαπάμε λίγο παραπάνω, μιας και το 2021 η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο (μετά τις ΗΠΑ) σε συμμετοχή bar στον θεσμό της Negroni Week. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι αγαπημένο ένα cocktail στην Ελλάδα, που ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό, με τα έντονα μεσογειακά εσπεριδοειδή και βοτανικά του αρώματα να πλημμυρίζουν τις αισθήσεις μας πριν καν την πρώτη γουλιά;

Αυτόν τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από την αρχή το αγαπημένο μας cocktail κατά τη διάρκεια της Negroni Week. Και ο λόγος είναι οι guests bartender στα αθηναϊκά bar, οι οποίοι έχοντας ως αφετηρία την κλασική τριάδα «Campari, gin και κόκκινο vermouth», δημιουργούν τα δικά τους twist. Διότι όσο κλασικό και διαχρονικό και αν είναι ένα cocktail που έχει κλείσει 100 χρόνια ζωής στις σπουδαιότερες μπάρες, πάντα μπορεί να γίνει λίγο πιο ενδιαφέρον και λίγο πιο σύγχρονο.

Τι είδαμε και τι δοκιμάσαμε εμείς κατά τη διάρκεια της Negroni Week εμπειρίας μας στην Αθήνα; Ιδιαίτερα, twisted Negroni cocktail, που σίγουρα θέλουμε να γευτούμε ξανά, όπως το Double Spicy Negroni, δια χειρός Giorgio Bargiani, του ανθρώπου που έβαλε το δικό του λιθαράκι για να κατακτήσει το λονδρέζικο «The Connaught» τον τίτλο του καλύτερο bar στον κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό