22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

NASA: Video – προετοιμασία για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Η NASA αποχαιρετά μια σπουδαία χρονιά για την εξερεύνηση του Διαστήματος όπου είδαμε ορισμένα εντυπωσιακά επιτεύγματα, όπως την επιστροφή δειγμάτων από τον αστεροειδή Bennu (OSIRIS-REx), την αποστολή του διαστημικού σκάφους Psyche, τα ευρήματα του James Webb Space Telescope κλπ.

Η διαστημική υπηρεσία μας προετοιμάζει για μια ακόμα πιο συναρπαστική χρονιά δημοσιεύοντας ένα για όσα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μέσα στο 2024. Αναμφίβολα η πιο πολυαναμενόμενη αποστολή είναι η Artemis II που θα στείλει 4 αστροναύτες σε μια περιφορά γύρω από τη Σελήνη (σε απόσταση μόλις 100km από την επιφάνεια της). Η συγκεκριμένη αποστολή είναι προγραμματισμένη για το Νοέμβριο και θα υλοποιηθεί με την βοήθεια πυραύλου SLS (Space Launch System) που θα στείλει στο Διάστημα το σκάφος Orion.

Εκτός από την Artemis II, η NASA θα στείλει και ένα rover στη Σελήνη, το οποίο ονομάζεται VIPER (Volatiles Investigating Polar Exploration Rover), με μέγεθος όσο ένα καρτ που χρησιμοποιείται στα γήπεδα γκολφ και με αποστολή να εξερευνήσει τον νότιο πόλο της Σελήνης για να ελέγξει αν υπάρχει νερό σε μορφή πάγου. Η αποστολή του VIPER ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει μέσα στο 2023, αλλά η NASA αποφάσισε να την καθυστερήσει για λίγο προκειμένου να κάνει περισσότερες δοκιμές στα συστήματα του.

Εξίσου σημαντική και η αποστολή Europa Clipper που θα ξεκινήσει το μακρινό ταξίδι για έναν από τους μεγαλύτερους δορυφόρους του Διά, την Ευρώπη, για να εξετάσει αν υπάρχουν ίχνη ζωής στον τεράστιο ωκεανό του ή αν θα μπορούσε να επιβιώσει κάποια μορφή ζωής εκεί.

Εξυπακούεται ότι θα συνεχιστούν κανονικά οι συνεργασίες με την SpaceX και η NASA κοιτάζει με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις που αφορούν τον πανίσχυρο πύραυλο Starship που θα δοκιμαστεί για τρίτη φορά μέσα στο 2024, με μακρινό στόχο να είναι αυτός που θα πάει την Ανθρωπότητα για πρώτη φορά στον πλανήτη Άρη. Φυσικά, αναμένουμε ακόμα περισσότερες ανακαλύψεις και εντυπωσιακές εικόνες από το James Webb Space Telescope!

Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό