17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

NASA: Ζητούνται εθελοντές να μείνουν στον πλανήτη Άρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι προσόντα απαιτούνται για την δουλειά στον πλανήτη Άρη 

Η NASA αναζητά άτομα για να δοκιμάσουν τον προσομοιωτή του πλανήτη Άρη για ένα χρόνο.

Η NASA αναζητά συγκεκριμένα τέσσερα άτομα για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καθώς η υπηρεσία συνεχίζει την έρευνα για την εξερεύνηση του πλανήτη.

Η υπηρεσία βρίσκεται ήδη στα μισά της διαδρομής της πρώτης από τις τρεις προγραμματισμένες αποστολές CHAPEA ή Crew Health and Performance Exploration Analog. Καθώς η υπηρεσία συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα από αυτήν, οι αιτήσεις είναι σε εξέλιξη για την επόμενη ομάδα τεσσάρων ατόμων που θα ζουν και θα εργάζονται σε μια τρισδιάστατα εκτυπωμένη εγκατάσταση 1.700 τετραγωνικών μέτρων στο Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA στο Χιούστον.

Ξεκινώντας την άνοιξη του 2025, οι συμμετέχοντες θα υποστούν μερικές από τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμένων πόρων, των βλαβών του εξοπλισμού, των καθυστερήσεων στην επικοινωνία και άλλων περιβαλλοντικών παραγόντων, δήλωσε η NASA.

Τα μέλη του πληρώματος θα πρέπει επιπλέον να κάνουν διαστημικούς περιπάτους, να χειρίζονται ρομπότ, να ασκούνται, να καλλιεργούν και να συντηρούν την εγκατάσταση, γνωστή ως Mars Dune Alpha. Λεπτομέρειες σχετικά με την αμοιβή θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου, δήλωσε η NASA.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι, να είναι μεταξύ 30 και 55 ετών, να μην καπνίζουν και να μιλούν καλά αγγλικά. Επιπλέον, η υπηρεσία αναζητά κυρίως άτομα με εμπειρία στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά, γνωστά ως STEM.

Η προθεσμία λήγει στις 2 Απριλίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό