31.2 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

Naftemporiki TV – Π. Ρουμελιώτης: «Η σκληρή γραμμή της Γερμανίας οδήγησε σε ύφεση την Ευρώπη»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Οι Γερμανοί επιδιώκουν και πάλι να επαναφέρουν τους σκληρούς όρους του Συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης. Οι πολιτικές αυτές οδήγησαν σε ύφεση την Ευρώπη και σήμερα επανέρχονται ξανά στην σκληρή γραμμή». Αυτό ανέφερε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας – Πρώην Αναπληρωτής Διευθυντής ΔΝΤ, μιλώντας για την αρνητική αντίδραση της Γερμανίας  στην πρόταση της Κομισιόν, για απλούστερους δημοσιονομικούς κανόνες.

Μιλώντας στην εκπομπή «12:00-14:00», της Naftemporiki TV, με την Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε πως «από το τέλος του 2023 θα πάμε σε ένα καινούργιο μοντέλο. Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι άλλαξαν οι συνθήκες σε αυτά τα χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης μειώνεται στην Ευρωζώνη, ο πληθωρισμός μειώνεται και επειδή αυξάνονται τα επιτόκια οι χώρες θα βγουν στις αγορές μαζικά, αναπόφευκτα τα κράτη θα εκταμιεύουν μεγαλύτερα ποσά από τον προϋπολογισμό τους. Η πρόταση της Επιτροπής λέει ότι όλα τα κράτη για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, θα πρέπει να έχουν χώρο για να προχωρήσουν σε επενδύσεις».

Για τον πληθωρισμό επεσήμανε πως «Μετά τον Co και τον πόλεμο ήταν πληθωρισμός προσφοράς. Οι Κεντρικές Τράπεζες έχουν αποφασίσει να μειώσουν τον πληθωρισμό αλλά υπάρχει ρίσκο, το ρίσκο μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης».

Π. Γερουλάνος:  «Δίνω πιθανότητες για μια Κυβέρνηση αδύναμη σε αυτές τις εκλογές»

Στην ίδια εκπομπή, ο υποψήφιος Βουλευτής Α Αθήνας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παύλος  Γερουλάνος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «κάθε εκλογική αναμέτρηση όταν φτάνουμε στην τελική ευθεία γίνεται με συνθήματα, εδώ όμως επιχειρούνται προβλέψεις χωρίς να έχουμε τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή κοινωνία και πολιτεία βρίσκονται σε αντίθετες τροχιές. Γίνεται μάχη τακτικισμών και όχι πολιτικών προτεραιοτήτων, φοβάμαι ότι θα υπάρχει απουσία του κόσμου από την κάλπη».

«Δίνω πιθανότητες για μια Κυβέρνηση αδύναμη σε αυτές τις εκλογές, είπε επίσης. Σίγουρα τα πράγματα πλέον δεν θα είναι σε ευθεία γραμμή για την χώρα. Χρειάζεται μια ριζοσπαστική αποσυγκέντρωση της εξουσίας σε αυτή την χώρα».

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε πως «έχουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δείξει πολύ σκληρά συντηρητικά χαρακτηριστικά. Είναι το μόνο κόμμα το ΠΑΣΟΚ που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις που βάζουν όρια στην εξουσία»

Για τις υποκλοπές ο υποψήφιος βουλευτής είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης με τις υποκλοπές έβαλε βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος.

Τέλος  για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «Οικονομική ελευθερία θα έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θεσμική ελευθερία είχε όλα αυτά τα χρόνια».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό