23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Nέο Hyundai Bayon – Αποκαλύφθηκε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανανεωμένη έκδοση του μικρότερου SUV στη γκάμα της Hyundai, του Bayon, παρουσιάστηκε επίσημα από την Κορεάτικη εταιρία και αναμένεται στη χώρα μας στο τέλος της Άνοιξης. Μετά από τρία χρόνια παρουσίας του στην αγορά, το Bayon έχριζε μίας ανανέωσης προκειμένου όχι απλώς να φρεσκαριστεί αλλά να ενδυναμώσει και την εμπορική του πορεία. Και όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, οι σχεδιαστές της Hyundai φρόντισαν η ανανέωση αυτή να είναι αρκετά σημαντική τόσο στην εξωτερική όσο και σε ότι έχει να κάνει με την εσωτερική του σχεδίαση.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του παρατηρούμε πως στο εμπρός μέσος μια φωτεινή μπάρα LED για τα φώτα ημέρας έχει ενσωματωθεί, δημιουργώντας τη φωτεινή «υπογραφή» Seamless Horizon της φίρμας την οποία φυσικά είδαμε για πρώτη φορά στο καινούριο Kona, που αναδείχθηκε και «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2024 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Ανασχεδιασμένος είναι τόσο ο εμπρός προφυλακτήρας όσο και η μάσκα, η οποία ανοίγει στο κάτω μέρος, με αποτέλεσμα να προκύπτει μια σαφώς πιο ενδιαφέρουσα και στιβαρή εμφάνιση σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αλλαγές υπάρχουν και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, ενώ η προσθήκη  νέας σχεδίασης ζάντες 16 και 17 ιντσών και τεσσάρων νέων χρωμάτων, από τα συνολικά εννέα που είναι διαθέσιμα, ολοκληρώνουν τις εξωτερικές αλλαγές του νέου Bayon.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε αναβαθμισμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και νέες τεχνολογίες, με επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητα Over-the-Air ενημερώσεων για τους χάρτες. Ο πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη LCD 4,2 ιντσών, ενώ στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει επίσης και οθόνη Audio Visual Navigation 10,25 ιντσών. Προαιρετικά διατίθεται και ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών με δυνατότητα διαμόρφωσης των γραφικών ανάλογα με τα drive modes. Επίσης, μπορεί κανείς να έχει στη διάθεσή του Apple CarPlay και Android Auto και ασύρματη φόρτιση smartphone. Αλλαγές υπάρχουν και στον εσωτερικό φωτισμό, που πλέον διαθέτει τεχνολογία LED, ενώ υπάρχει και η επιλογή ατμοσφαιρικού φωτισμού διαφόρων χρωμάτων, προσφέροντας συνολικά μία σαφώς αναβαθμισμένη αίσθηση

Όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και ένα σύγχρονο πλέγμα συστημάτων ασφάλειας, όπως το Lane Following Assist, το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης που εκπέμπει, αρχικά, προειδοποιητικό ήχο πριν ενεργοποιήσει, αν χρειαστεί, τα φρένα και διαθέτει σύστημα ανίχνευσης αυτοκινήτων, πεζών και ποδηλατών, αλλά και σύστημα Junction Turning, για αποτροπή σύγκρουσης με επερχόμενο όχημα σε μία διασταύρωση.

Επιπλέον, υπάρχει σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης τυφλού σημείου και σύστημα επιτήρησης οδηγού για να «αντιμετωπίσει» πιθανή υπνηλία ή απόσπαση της προσοχής του. Τέλος, το σύστημα eCall δεύτερης γενιάς βασίζεται στο δίκτυο 4G. Τέλος σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολα και με δεδομένο ότι κατά την παρουσίαση του μοντέλου από την Hyundai δεν έγινε κάποια αναφορά σε αυτά, υποθέτουμε ότι θα παραμείνουν τα ίδια που σημαίνει ότι θα υπάρχει ο turbo βενζινοκινητήρας του ενός λίτρου σε απλή και ήπια υβριδική έκδοση 48V, με απόδοση 100 και 120 ίππων, με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT 7 σχέσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό