16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Mundobasket 2023, Αϊβί: «Κάναμε προπονήσεις σε ανοικτά, με αετούς να πετούν πάνω απ’ το κεφάλι μας» ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο προπονητής του Νοτίου Σουδάν, Ρόαγιαλ Αϊβί, σε μια σειρά συγκλονιστικών δηλώσεων, μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που έκανε προπονήσεις η ομάδα του, πριν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεγάλες στιγμές ζει η ομάδα μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν καθώς ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες για το Παρίσι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Στον «τελικό» με την Ανγκόλα έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με +23 πόντους διαφορά, η οποία φέρνει την ομάδα της Αφρικής στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση της Υφηλίου.

Ο προπονητής της ομάδας και ασίσταντ κόουτς των Χιούστον Ρόκετς, Ρόαγιαλ Αϊβί, συγκίνησε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον θρίαμβο επί της Ανγκόλα, τονίζοντας πως η ομάδα του έκανε προπόνηση σε… ανοικτά:

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Αϊβί

Αν είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της αθλητικής του ζωής: «Είσαι σοβαρός; Πηγαίνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ναι! Να πηγαίνεις στους Ολυμπιακούς; Είναι τρελό!. Κάναμε προπόνηση στα ανοικτά. Αετοί πετούσαν από πάνω μας, το γήπεδο πλημμύριζε.

Το να έρθουμε εδώ και να παίξουμε μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους στις Φιλιππίνες… είμαι στα σύννεφα αυτή τη στιγμή. Είναι τρομερό συναίσθημα.

Αυτά τα παιδιά ακούν, επιμένουν, ακούν. Είναι τρομερό συναίσθημα. Μπράβο στα παιδιά μου, γιατί χωρίς εκείνα δεν θα στεκόμασταν εδώ.

Έδωσαν τα πάντα. Τους ζήτησα να κάνουν τα πάντα και τώρα καρπωνόμαστε τα οφέλη και είναι ένα απίστευτο συναίσθημα.

Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε, να γίνουμε καλύτεροι και να κινήσουμε αυτό το τρένο γιατί απλά δεν σταματάει.

Στους φίλους μας στο Νότιο Σουδάν, θέλω να πω: ”Λοιπόν, ναι! Νότιο Σουδάν, είμαστε εδώ! Νούμερο ένα στην Αφρική. Δεν είναι πλάκα!».

“Well yeah, South Sudan. We’re here! #1 in Africa!” 🗣️#FIBAWC x #WinForSouthSudan 🇸🇸 x #Paris2024 pic.twitter.com/ZXzHmPSTQ9

— FIBA (@FIBA) September 2, 2023

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό