17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Mitsubishi: Δύο επιπλέον μοντέλα της Renault στη γκάμα της Ευρώπης, το πρώτο ένα rebadged Scenic

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά τα ASX και Colt, η Mitsubishi θα προσθέσει δύο ακόμη μοντέλα στην ευρωπαϊκή της γκάμα που θα προέρχονται από τη Renault, ξεκινώντας το 2025 με ένα συμπαγές αμιγώς ηλεκτρικό SUV.

Αυτό περιγράφεται ως παράγωγο της Renault και πρακτικά αναμένεται να είναι μια rebadged έκδοση του νέου Scenic E-Tech. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει ένα ακόμα μοντέλο, χωρίς να υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι θα προέρχεται από τη Renault και όχι από την Ampere, ήτοι το παρακλάδι της γαλλικής εταιρίας για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτό υποδηλώνει ότι το δεύτερο μοντέλο θα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Τα Colt και ASX, που αποτελούν rebadged των Clio και Captur, κατασκευάζονται από τη Renault στην Ευρώπη, με τον Alex Thomas, επικεφαλής μάρκετινγκ στη Mitsubishi Ευρώπης, να δηλώνει για το νέο ηλεκτρικό SUV:
Θα είναι βασικός πυλώνας της γκάμας μας. Η στρατηγική μας είναι να επικεντρωθούμε στα βασικά τμήματα της Ευρώπης.
Κλείνοντας, σε εκδήλωση που επιβεβαίωνε την επένδυση τόσο της Nissan όσο και της Mitsubishi στην Ampere, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Renault, Luca de Meo, δήλωσε ότι το πλεονέκτημα τόσο για τη Mitsubishi όσο και για τη Nissan που προμηθεύονται μοντέλα από τη Renault είναι η μείωση του κόστους ανάπτυξης κατά 50%, τονίζοντας:
Είναι τεράστιο πλεονέκτημα και για τις δύο εταιρείες να αποκτούν ανταγωνιστικά προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά.
Διάβασε ακόμα
Mitsubishi: 16 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη πενταετία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό