18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Mitsubishi – Αποκαλύπτει όνομα και καμπίνα του νέου SUV

Ειδήσεις Ελλάδα

Μερικές ημέρες πριν η Mitsubishi, που διανύει ένα πολύ δημιουργικό καλοκαίρι έχοντας πραγματοποιήσει ήδη την πρεμιέρα του νέου L200, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες ενός νέου crossover. Αυτό βασίζεται στο XFC Concept του 2022 και προορίζεται σε πρώτη φάση για αγορές της Ασίας ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η Λ. Αμερική, η Μ. Ανατολή και η Αφρική. Μιλάμε για ένα μοντέλο που απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες αγορές λοιπόν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ιαπωνική εταιρία… τσιγκουνεύτηκε! Το design του μήκους 4.39 μέτρων SUV το είδαμε και το σχολιάσαμε εκτενώς στο άτυπο ντεμπούτο αλλά τώρα μπορούμε να πούμε δύο λόγια παραπάνω για την καμπίνα του και για το μοναδικό κινητήριο σύνολο με το οποίο θα λανσαριστεί στις προαναφερθείσες αγορές.

Η καμπίνα λοιπόν έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την φιλοσοφία “Horizontal Axis” που δεν βελτιώνει μονάχα την ορατότητα προς τα εμπρός αλλά επιτρέπει στον οδηγό να παρατηρήσει εύκολα αλλαγές στην θέση του οχήματος κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Για πρώτη φορά η Mitsubishi χρησιμοποιεί μία υφασμάτινη επένδυση για το αφρώδες υλικό στο ταμπλό ακολουθώντας μία τάση που αρχίσει να αποκτά πρόσφυση στην βιομηχανία αυτοκινήτου ενώ ένα “μεγάλο, μονολιθικό display” φιλοξενεί τόσο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 8 ιντσών όσο και την οθόνη 12.3 ιντσών του Smartphone-link Display Audio συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Παρά το compact μέγεθος, το Xforce, όπως ονομάζεται επίσημα το νέο μοντέλο, προσφέρει ένα ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό για 5 επιβάτες, με τους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν κορυφαίους για την κατηγορία χώρους τόσο όσον αφορά στο πλάτος όσο και στα πόδια. Τα ανακλινόμενα καθίσματα δε, προσφέρουν 8 διαφορετικές ρυθμίσεις καλύπτοντας πληθώρα αναγκών με γωνίες που βολεύουν για την χαλάρωση των επιβατών έως γωνίες που μεγιστοποιούν τον χώρο για τις αποσκευές. Για τον ήχο φροντίζει δε το premium ηχοσύστημα της Yamaha που αποτελείται από 8 ηχεία και παρέχει κορυφαία ποιότητα και ένταση.

Το Mitsubishi Xforce εξοπλίζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων ο οποίος είναι ικανός για 105 ίππους και 141 Nm ροπής και συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) που μεγιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα επιτρέποντας του να λειτουργεί πάντοτε στο ωφέλιμο φάσμα του είτε μιλάμε για τις περιπτώσεις που το φορτίο του είναι υψηλό, είτε για εκείνες που το φορτίο είναι μέτριο ή χαμηλό. Κατά τα άλλα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι με τις ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών, το νέο μοντέλο της Mitsubishi επιτυγχάνει την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία του, 222 χιλιοστά ενώ εξαιρετικές είναι και οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής που διαμορφώνονται στις 21.0 και τις 30.5 μοίρες! Ενισχύοντας τον εκτός δρόμου εξοπλισμό του Xforce δε, η Mitsubishi το εφοδιάζει με τέσσερα διαφορετικά modes οδήγησης (Normal, Wet, Gravel και Mud) που του επιτρέπουν να ανταπεξέλθει με βέλτιστο τρόπο σε διαφορετικές συνθήκες. Το Mitsubishi Xforce δεν είναι φθηνό πάντως αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι η τιμή του στην Ινδονησία ξεκινά από τα 382.500.000 rupiah ή από τα €22.840 αν προτιμάς, με την τρέχουσα ισοτιμία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό