14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Meta Quest 3: Ντεμπούτο για το headset μικτής πραγματικότητας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Meta ανακοίνωσε την επικείμενη κυκλοφορία του Quest 3 των 500 δολαρίων, του νεότερου headset της μικτής πραγματικότητας που θα είναι διαθέσιμο νωρίτερα από το, κατά πολύ ακριβότερο, Vision Pro των 3.500 δολαρίων που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το 2024 η Apple.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το headset επανασχεδιάστηκε από μέσα προς τα έξω και διαθέτει “4K+ Infinite Display ανάλυση” χάρη σε δύο οθόνες με ανάλυση 2064×2208 ανά μάτι και “πειραματικό” ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Συγκριτικά, το Vision Pro χρησιμοποιεί οθόνες 4K micro-OLED και παρέχει συνολικά 23 εκατομμύρια pixel.

Το Quest 3 είναι εξοπλισμένο με 3D χωρικό ήχο και 40 τοις εκατό υψηλότερο εύρος έντασης από το Quest 2. Η Meta χρησιμοποιεί το τσιπ Snapdragon XR2 Gen 2 της Qualcomm και προσφέρει διπλάσια ισχύ επεξεργασίας GPU από το Meta Quest 2. Φέρνει «γρηγορότερους χρόνους φόρτωσης και πιο απρόσκοπτο παιχνίδι».

Oι δύο κάμερες RGB διαθέτουν 10 φορές καλύτερη ανάλυση από αυτές του Quest 2, παρέχουν μια άποψη της γύρω περιοχής και τα εικονικά αντικείμενα ενσωματώνονται στο φυσικό σας χώρο.

Το Meta Quest 3 ζυγίζει 515 γραμμάρια και είναι ελαφρώς βαρύτερο από το Quest 2. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πιο λεπτό οπτικό προφίλ χάρη στους νέους φακούς pancake, με την εταιρεία να αναφέρει ότι είναι πιο άνετα στη χρήση. Υπάρχει ένας μαλακός ρυθμιζόμενος ιμάντας που το συγκρατεί στο κεφάλι και η διεπαφή προσώπου μπορεί να ρυθμιστεί για να βελτιώσει την άνεση και το οπτικό πεδίο. Υπάρχει οριζόντιο οπτικό πεδίο 110 μοιρών και κάθετο οπτικό πεδίο 96 μοιρών για εκτεταμένη περιφερειακή όραση, ενώ η ευκρίνεια στο κεντρικό οπτικό πεδίο έχει αυξηθεί κατά 25 τοις εκατό. Εδώ δεν υπάρχει παρακολούθηση ματιών ή σάρωση ίριδας, όπως στο Vision Pro.

Aκόμα, το headset χρησιμοποιεί δύο controller Touch Plus που χρησιμεύουν ως “φυσική επέκταση” των χεριών και προσφέρουν haptic feedback. Η Meta χρησιμοποιεί αισθητήρες όρασης υπολογιστή και machine learning για να ακολουθεί τις χειρονομίες των χεριών και υπάρχει μια σειρά από κάμερες που επιτρέπουν navigation χωρίς χειριστήρια.

«Σας επιτρέπει να συνδυάσετε φυσικό και ψηφιακό κόσμο», δήλωσε ο Mark Zuckerberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Meta.

Το Meta Quest 3 διαρκεί έως και 2,2 ώρες ανά φόρτιση κατά μέσο όρο και δεν περιλαμβάνει εξωτερική μπαταρία. Αντίθετα, αν και το Apple Vision Pro διαρκεί επίσης δύο ώρες όταν είναι συνδεδεμένο στην εξωτερική του μπαταρία, μπορεί να λειτουργεί όλη την ημέρα όταν είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν 8 GB RAM, Wi-Fi 6E, LED που επιτρέπει στους κοντινούς ανθρώπους να γνωρίζουν πότε χρησιμοποιούνται κάμερες και υποστήριξη για σύνδεση σε υπολογιστή με το καλώδιο Meta Quest Link και το Air Link.

Το Meta Quest 3 κοστίζει 499,99 $ για 128 GB αποθηκευτικού χώρου και μπορείτε να το προπαραγγείλετε από τον ιστότοπο Meta από σήμερα, με τις συσκευές να αποστέλλονται στις 10 Οκτωβρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό