21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Meta: Διέγραψε χιλιάδες λογαριασμούς με κινεζική προπαγάνδα

Ειδήσεις Ελλάδα

H Μeta προχώρησε στη διαγραφή ενός τεράστιο δικτύου ψεύτικων λογαριασμών που επιχειρούσαν να διαδώσουν κινεζική προπαγάνδα στην πλατφόρμα της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι καταργήσεις συνδέονταν με «άτομα που σχετίζονται με κινεζικές αρχές επιβολής του νόμου» που διαχειρίζονταν παρόμοιους ψεύτικους λογαριασμούς σε δεκάδες άλλες πλατφόρμες. Οι ερευνητές ασφαλείας της πλατφόρμας σημείωσαν ότι πρόκειται για μια αξιοσημείωτη περίπτωση για το μέγεθος και το εύρος της επιχείρησης. Συνολικά, η Meta διέγραψε 7.704 λογαριασμούς στο Facebook, 954 σελίδες, 15 ομάδες και 15 λογαριασμούς Instagram, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ψεύτικων λογαριασμών που έχει αποκαλύψει ποτέ η εταιρεία.

Ο Ben Nimmo, επικεφαλής πληροφοριών για τις παγκόσμιες απειλές του Meta, μιλώντας στον Τύπο, περιέγραψε την προσπάθεια ως «την πιο παραγωγική επιχείρηση μυστικής επιρροής που γνωρίζουμε στον κόσμο σήμερα». Σημείωσε, δε, ότι η ομάδα πίσω από τους λογαριασμούς ήταν επίσης ενεργή στο X, το Reddit, το YouTube, το TikTok, το Pinterest και δεκάδες άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει η Meta, οι ψεύτικοι λογαριασμοί προσπάθησαν να διαδώσουν μηνύματα υπέρ της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων «θετικών σχολίων για την Κίνα και την επαρχία Xinjiang και επικρίσεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη δυτική εξωτερική πολιτική και επικριτές της κινεζικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και ερευνητών». Η εταιρεία απέδωσε τους λογαριασμούς σε στοιχεία επιβολής του νόμου στην Κίνα, αλλά δεν κατονόμασε συγκεκριμένη υπηρεσία ή οργανισμό. Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι βρήκε στοιχεία που συνδέουν τους ψεύτικους λογαριασμούς με μια προηγουμένως γνωστή επιχείρηση επιρροής υπέρ της Κίνας που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2019, την οποία οι ερευνητές ασφαλείας ονόμασαν “Spamouflage”.

Παρά το μέγεθος της προσπάθειας, η Meta είπε ότι οι άνθρωποι πίσω από τους ψεύτικους λογαριασμούς δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοί ή επιτυχημένοι στις προσπάθειές τους να γίνουν viral.

«Αυτή η επιχείρηση είναι μεγάλη, παραγωγική και επίμονη. Περιμένουμε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί», κατέληξε ο Nimmo.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό