16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Mercedes-Benz A-Class facelift. Ακόμα καλύτερη!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασαν κάτι περισσότερο από 4 χρόνια από την παρουσίαση της 4ης γενιάς του entry-level μοντέλου της Mercedes-Benz και η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την τελευταία, χρονικά αλλά μπορεί και γενικά αφού το μέλλον της A-Class είναι εξαιρετικά αμφίβολο δεδομένου του σχεδιασμού της Mercedes, εκδοχή του δημοφιλούς hatchback και sedan. Αυτή είναι η νέα A-Class λοιπόν με μικρές τροποποιήσεις τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα που είναι αρκετές για να φρεσκάρουν το μοντέλο επιτρέποντας του να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στην αγορά αλλά όχι τόσο ριζοσπαστικές ώστε να αλλάζουν δραστικά την εμφάνιση του.

Με την πρώτη ματιά λοιπόν, εντοπίζουμε τη νέα γρίλια με το ιδιαίτερο μοτίβο και τα επίπεδα φωτιστικά σώματα που προαιρετικά είναι διαθέσιμα και με τεχνολογία LED. Τα φανάρια στο πίσω μέρος από την άλλη είναι LED σε όλες τις εκδόσεις ενώ ο νέος διαχύτης στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα τονίζει τον σπορ χαρακτήρα της A-Class. Το πακέτο συμπληρώνουν τέσσερα νέα σχέδια για τις ζάντες ελαφρού κράματος σε διάσταση έως και 19 ιντσών ενώ ανάλογες είναι οι αλλαγές και στην καμπίνα όπου την παράσταση κλέβουν οι δύο οθόνες – στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7.0 ιντσών ή προαιρετικά, 10.25 ιντσών και για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης 10.25 ιντσών ανεξαρτήτως επιπέδου εξοπλισμού. Κατά τα άλλα υπάρχουν οι χαρακτηριστικοί αεραγωγοί με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τις τουρμπίνες αεροσκαφών, μία απλουστευμένη κεντρική κονσόλα χωρίς το περιστροφικό χειριστήριο του MBUX συστήματος και το νέο τιμόνι με επίπεδο κάτω μέρος. Όπως ανακοινώνει η Mercedes-Benz, το επίπεδο εξοπλισμού της νέας A-Class είναι αναβαθμισμένο με την βασική έκδοση να προσφέρει μεταξύ άλλων κάμερα οπισθοπορείας, το “USB Package” και δερμάτινο τιμόνι ενώ από την Progressive και πάνω, standard είναι τα LED φανάρια, τα ανατομικά καθίσματα, το Parking Package και το Mirror Package. Επιπλέον, η γερμανική μάρκα ομαδοποίησε σε έτοιμα πακέτα κάποια στοιχεία του εξοπλισμού που τα στατιστικά δείχνουν ότι οι πελάτες παραγγέλνουν μαζί ώστε να κάνει την διαδικασία της εξατομίκευσης ευκολότερη.

Αναβαθμισμένη είναι η νέα A-Class και τεχνολογία, με την τελευταία έκδοση του MBUX συστήματος infotainment να είναι ευκολότερη στη λειτουργία και να έχει δυνατότητες εκμάθησης, να ενσωματώνει έναν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, μία επιπλέον θύρα USB-C και βελτιώσεις στο σύστημα φωνητικών εντολών “Hey Mercedes”. Επίσης, βελτιώθηκε το Driver Assistance Package όπως και το Parking Package που υποστηρίζει παράλληλη στάθμευση και προσφέρει οπτικοποίηση 360 μοιρών με τη χρήση τρισδιάστατων εικόνων. Τέλος, όσον αφορά στα κινητήρια σύνολα, η A-Class facelift έρχεται με ολοκληρωμένες λύσεις για όλες τις ανάγκες και φυσικά, ιδιαίτερη έμφαση στον εξηλεκτρισμό.

Η plug-in υβριδική A 250e συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.33 λίτρων και 163 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία 15.6 kWh για συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Nm ροπής αλλά και δυνατότητα κίνησης μηδενικών εκπομπών 70-81 χιλιόμετρα ανάλογα με την έκδοση. Στην κατηγορία των βενζινοκινητήρων, όπου όλες οι επιλογές είναι ήπια υβριδικές, υπάρχουν δύο εκδοχές του κινητήρα των 1.33 λίτρων (με 136 και 163 ίππους) και δύο του κινητήρα των 2.0 λίτρων (με 190 και 224 ίππους) που συνδυάζονται με ηλεκτρική αρχιτεκτονική 48V που παρέχει μέσω της γεννήτριας/μίζας που παίρνει κίνηση από ιμάντα 14 άλογα επιπλέον όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Φυσικά, προσφέρονται και τρεις εκδόσεις με τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα, με ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τα 116 άλογα και καταλήγουν στα 190 ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι κορυφαίες, Mercedes-AMG A35 και A45 S που επωφελούνται από τις ίδιες αλλαγές τουλάχιστον όσον αφορά στο design και την τεχνολογία, καθώς τα κινητήρια σύνολα τους έχουν παραμείνει ίδια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό