23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Mercedes A-Class – Aνανεώθηκε και ήρθε και στη χώρα μας και με τις AMG εκδόσεις της

Ειδήσεις Ελλάδα

Με απολύτως ισορροπημένες αναλογίες,  αισθησιακή σχεδίαση με προσοχή στη λεπτομέρεια, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων εξοπλισμένη απόλυτα στις επιθυμίες των πελατών, η νέα Mercedes-Benz A-Class φέρνει κάτι μοναδικό στην compact κατηγορία και υπόσχεται κομψότητα και στιλ στις καθημερινές μετακινήσεις. Η A-Class εξακολουθεί να διατίθεται ως Hatchback και ως Sedan. Με την πρώτη ματιά, η ανανεωμένη A-Class αποπνέει ισχύ και δυναμισμό. Στο μπροστινό τμήμα κυριαρχούν το κεκλιμένο προς τα εμπρός καπό με τα δύο power domes και το επιβλητικό «ρύγχος καρχαρία», η νέα επένδυση ψυγείου με μοτίβο αστεριών και οι επίπεδοι προβολείς με τεχνολογία LED. Τον σπορ χαρακτήρα υπογραμμίζουν οι εξωτερικά επίπεδοι τροχοί σε τέσσερα επιπλέον σχέδια και διαστάσεις έως 19 ίντσες, που περιλαμβάνουν και τις προαιρετικές ζάντες αλουμινίου πολλαπλών ακτίνων σε πολύ γυαλιστερό μαύρο με στεφάνη επίσης σε πολύ γυαλιστερό μαύρο για την έκδοση AMG Line.

Ο νέος πίσω διαχύτης και τα πίσω φώτα LED του βασικού εξοπλισμού δημιουργούν μια εντυπωσιακή και συναισθηματικά ελκυστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Το πολυτελές εξωτερικό συμπληρώνεται ιδανικά από μια πλούσια γκάμα εξωτερικών χρωμάτων βαφής: μια μεγάλη παλέτα ακρυλικών/μεταλλικών βαφών και βαφών MANUFAKTUR. Η αποκλειστικότητα αντανακλάται και στη βασική έκδοση του εσωτερικού της νέας A-Class. Το αδιαμφισβήτητα κορυφαίο χαρακτηριστικό είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη του βασικού εξοπλισμού, που βρίσκεται στο επίκεντρο με τη μεγάλη οθόνη οδηγού 10,25 ιντσών  και τη δεύτερη μεγάλη οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών που μοιάζουν να αιωρούνται. Η εσωτερική αρχιτεκτονική, η οποία είναι μοναδική στην κατηγορία, δημιουργεί μία  πολυτελή ατμόσφαιρα που θυμίζει τον νυχτερινό φωτισμό ενός φουτουριστικού κτιρίου. Οι τρεις στρογγυλοί αεραγωγοί που θυμίζουν αεριοστρόβιλους, χαρακτηριστικοί της Mercedes-Benz, παραπέμπουν στον κόσμο της αεροπλοΐας. Το εξελιγμένο τιμόνι τελευταίας γενιάς, που στον βασικό εξοπλισμό επενδύεται με δέρμα νάπα, είναι compact και ταιριάζει με το σύγχρονο ύφος της νέας, εξελιγμένης κεντρικής κονσόλας.

Η γραμμή εξοπλισμού Progressive που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό προσφέρει καθίσματα άνεσης, δερμάτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων σε χρώμιο, διάκοσμο σε εμφάνιση ανθρακονημάτων και αεραγωγούς σε μαύρο χρώμα με λεπτομέρειες χρωμίου. Τρία διαφορετικά χρώματα εσωτερικού είναι διαθέσιμα με την σχεδιαστική γραμμή progressive: μαύρο, μπεζ και το νέο, μοντέρνο sage grey. Παράλληλα η ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση της γραμμής  progressive της Α-Class εντυπωσιάζει περιλαμβάνοντας  –μεταξύ άλλων – τη μάσκα ψυγείου σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, τις ζάντες αλουμινίου 10 ακτινών 17 ιντσών και τις διακοσμητικές λεπτομέρειες χρωμίου στη γραμμή του παραθύρου. Ο νέος διάκοσμος σε εμφάνιση σκούρων ανθρακονημάτων αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη σχεδίαση τόσο του ταμπλό οργάνων όσο και των θυρών σε αυτά τα μοντέλα. Η σχεδιαστική γραμμή AMG είναι σχεδιασμένη για υψηλές επιδόσεις και ξεχωρίζει με τον διάκοσμο από ανοιχτόχρωμο “βουρτσισμένο” αλουμίνιο και τις κόκκινες διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα ARTICO/MICROCUT.

Με τον εντυπωσιακά πλούσιο βασικό εξοπλισμό, η νέα A-Class προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το πακέτο USB,  το τιμόνι σε δέρμα νάπα ή το σύστημα πλοήγησης Premium. Επιπρόσθετα, στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι προβολείς LED, το κάθισμα με οσφυϊκή στήριξη, το πακέτο στάθμευσης και το πακέτο καθρεφτών ως μέρος του πακέτου advanced. Η νέα A-Class αναβαθμίστηκε και σε ό,τι αφορά τους κινητήρες της. Η γκάμα βενζινοκινητήρων έχει εξηλεκτριστεί στο σύνολό της και περιλαμβάνει τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται αποκλειστικά σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ή 8 ταχυτήτων. Ως ήπια υβριδικά, είναι εξοπλισμένα με πρόσθετο ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ.

Συνδυάζοντας ισχύ και στυλ σε compact μορφή, η νέα A-Class κάνει επίσης το ντεμπούτο της στη Mercedes-AMG και αποτελεί την κορυφαία σπορ έκδοση της σειράς μοντέλων. Το κορυφαίο μοντέλο Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+  και ιδιαίτερα, η Mercedes-AMG A 35 4MATIC αποκτούν έναν νέο αέρα ανανέωσης από το Affalterbach. Με ανανεωμένη εμφάνιση, η A 35 έρχεται πιο κοντά στην οικογένεια AMG και εξακολουθεί να διατίθεται ως Hatchback και ως Sedan, ενώ η A 45 S είναι διαθέσιμη μόνο ως Hatchback όπως προηγουμένως. Με την πρώτη ματιά, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στη νέα Mercedes-AMG A-Class είναι οι ανανεωμένοι μπροστινοί προβολείς, η επένδυση ψυγείου AMG και το νέο, στρογγυλό λογότυπο AMG, αντί του αστεριού Mercedes με το δάφνινο στεφάνι. Επιπλέον, η νέα μπροστινή ποδιά και οι έντονοι θόλοι, γνώριμοι από την A 45, χαρίζουν στην A 35 ένα νέο AMG πρόσωπο. Η εμφάνιση AMG αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο από τη νέα σχεδίαση των τροχών, την πίσω λεπτή αεροτομή, τους ανανεωμένους πίσω προβολείς και τους χαρακτηριστικούς στρογγυλούς σωλήνες εξάτμισης (διπλοί στηMercedes-AMG A 45 S 4MATIC+).

Ο βασικός εξοπλισμός της νέας Mercedes-AMG A-Class περιλαμβάνει το τιμόνι AMG Performance με πλήκτρα τιμονιού AMG, τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να ελέγχει ειδικές λειτουργίες AMG, όπως το ESP τριών σταδίων ή το AMG Dynamics, χωρίς να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι. Επιπλέον, το γνωστό κάθισμα AMG Performance διατίθεται πλέον στο πολύ μοντέρνο χρώμα sage grey. Οι κινητήρες της Mercedes-AMG A-Class επίσης εκσυγχρονίστηκαν. Όπως τα μοντέλα σειράς παραγωγής, η Mercedes-AMG A 35 διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 48 Volt και κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό (RSG), ενώ επιτυγχάνει απόδοση ισχύος 225 kW/306 hp με μέγιστη ροπή 400 Nm. Ως ήπιο υβριδικό, η RSG υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με επιπλέον ισχύ 10 kW. Το μοντέλο διαθέτει επίσης κιβώτιο 8 ταχυτήτων AMG SPEEDSHIFT DCT, ενώ το νέο μπροστινό ψυγείο κινητήρα βελτιώνει τη διαχείριση θερμοκρασίας κατά την οριακή οδήγηση.

Η νέα Mercedes-AMG A-Class εξοπλίζεται επίσης με την τελευταία γενιά MBUX: η αυξημένη απόδοση, η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος (αναμένεται να είναι διαθέσιμος από το 1 τρίμηνο του 2023) για εξουσιοδότηση του οδηγού στην κεντρική οθόνη, η αυξημένη ισχύς φόρτισης μέσω USB και η νέα χαρακτηριστική σχεδίαση οθόνης AMG μετατρέπουν την οδήγηση της νέας AMG A-Class σε μία διαδραστική εμπειρία. Κατά την παρουσίαση της νέας Mercedes-AMG A-Class στην αγορά, θα διατίθεται μία ξεχωριστή έκδοση της Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ για περιορισμένο διάστημα: η AMG Street Style Edition, η οποία εντυπωσιάζει με τα ιδιαίτερα και αποκλειστικά στοιχεία εξοπλισμού της. Το βασικό χρώμα βαφής mountain grey magno και η ειδική  διακοσμητική μεμβράνη της έκδοσης, σε μαύρο/ανθρακί ματ με λεπτομέρειες σε φωσφορίζον πορτοκαλί, αναδεικνύουν τα στοιχεία του πακέτου αεροδυναμικής. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται με τους τροχούς 19 ιντσών νέας σχεδίασης σε μαύρο ματ και τις δαγκάνες φρένων σε έντονο κόκκινο.

Ακολουθώντας την ίδια λογική, το εσωτερικό της AMG Street Style Edition είναι εξίσου χαρακτηριστικό: το κάθισμα AMG Performance από μαύρο ύφασμα μικροϊνών MICROCUT είναι διακοσμημένο με ραφές και λεπτομέρειες σε έντονο πορτοκαλί. Η πορτοκαλί επιγραφή στο προσκέφαλο δηλώνει αμέσως την ταυτότητα της συγκεκριμένης έκδοσης Mercedes-AMG. Το τιμόνι AMG Performance σε δέρμα/MICROCUT με πορτοκαλί ραφές και τα στοιχεία διάκοσμου AMG σε αλουμίνιο με ίδιο μοτίβο όπως η εξωτερική διακοσμητική μεμβράνη προσθέτουν κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρον το εσωτερικό. Με τέσσερις κυλίνδρους, η AMG Street Style Edition αποδίδει 310 kW (421 hp) και διατίθεται με το πακέτο αεροδυναμικής AMG, το πακέτο Night AMG I και II και το αποκλειστικό καπάκι ρεζερβουάρ καυσίμου AMG.

Α-Class Hatchback FaceliftΑνώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή (ΑΠΛΤ) A 20039.990 € A 220 4MATIC47.300 € A 250 4MATIC50.000 € Mercedes-AMG A 35 4MATIC61.250 € Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+83.350 € A 250 e52.550 € A 220 d50.000 €   Α-Class Sedan FaceliftΑνώτατη Προτεινόμενη Λιανική Τιμή (ΑΠΛΤ)A 200 Sedan41.300 €A 220 4MATIC Sedan48.650 €A 250 4MATIC Sedan51.700 €Mercedes-AMG A 35 4MATIC Sedan63.249 €A 250 e Sedan55.526 €A 220 d Sedan51.780 €

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό