18.2 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Mercedes – Τα ηλεκτρικά είναι το μέλλον, όχι τα e-fuels!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γερμανία προκάλεσε μία γενικότερη αναστάτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την επιμονή της να συμπεριληφθεί μία εξαίρεση στο πρόγραμμα μηδενισμού των εκπομπών ρύπων των νέων αυτοκινήτων στην επικράτεια αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν συμμερίζονται όλοι την ανησυχία της Γερμανίας γι’ αυτόν τον νέο τύπο καυσίμου που σύμφωνα με τους υποστηρικτές μπορεί να “σώσει” τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Mercedes-Benz για παράδειγμα δήλωσε μέσω του επικεφαλής της, Ola Kallenius ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, με τις καινοτομίες που παρουσιάζονται, την αποδοτικότητα τους στον τομέα της μετακίνησης και την πολυτέλεια που χαρίζει η απουσία θορύβου από το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο να τα καθιστούν καλύτερη επιλογή για την ίδια.

Το μεγάλο αφεντικό της γερμανικής εταιρίας αναγνωρίζει ότι τα συνθετικά καύσιμα ενδεχομένως να αποδειχθούν χρήσιμα για τους ιδιοκτήτες θερμικών οχημάτων της Mercedes που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να τα αντικαταστήσουν με ηλεκτρικά, αλλά αναφέρει ότι δεν βλέπει πώς αυτό το νέο είδος καυσίμου μπορεί να είναι χρήσιμο μακροπρόθεσμα. Το μέλλον ανήκει στους ηλεκτροκινητήρες, σε αυτούς θα συνεχίσει να επενδύει η εταιρία και γι’ αυτό σκοπεύει να μειώσει τις επενδύσεις της στην… παλιά τεχνολογία των Μ.Ε.Κ. κατά 80% μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η Mercedes πιστεύει ότι επειδή η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης είναι αρκετά νέα συγκριτικά, έχει να μας δώσει πολλά όσο επενδύονται κεφάλαια και χρόνος στην εξέλιξη της από τους ίδιους τους κατασκευαστές, τους προμηθευτές τους και άλλα ερευνητικά κέντρα. Ήδη από τώρα όμως έχει αποδείξει την “τεχνική ανωτερότητα” της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kallenius ενώ ο συνδυασμός της με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας την καθιστά ανώτερη επιλογή και όσον αφορά στην φιλικότητα της προς το περιβάλλον.

Τα μοναδικά ερωτηματικά για την Mercedes αφορούν στον ρυθμό με τον οποίο θα υιοθετήσουν την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης οι διάφορες αγορές αλλά και η εξάπλωση των υποδομών φόρτισης (δύο παράγοντες που συνδέονται έως έναν βαθμό), όμως αυτά δεν είναι ανυπέρβλητα προβλήματα – το αντίθετο θα λέγαμε, αφού υπάρχει η προοπτική να λυθούν μόνα τους με όσο περνά ο χρόνος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό