16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Mercedes – Η νέα γενιά infotainment φέρνει νέες λειτουργίες!

Ειδήσεις Ελλάδα

Consumer Electronics Show χωρίς Mercedes-Benz δεν νοείται και στη φετινή διοργάνωση η γερμανική εταιρία παρουσιάζει τη νέα γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που εξέλιξε αποκλειστικά in-house και ονομάζει MB.OS. Ένα σύστημα που περιλαμβάνει έναν μοναδικό, προηγμένης τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης ψηφιακό βοηθό, πληθώρα εφαρμογών ήχου και παιχνιδιών και εξαιρετικά τρισδιάστατα γραφικά υψηλής ευκρίνειας χορηγία της ισχυρής “μηχανής” Unity.
“Μέσω των προόδων στην τεχνητή νοημοσύνη οι Mercedes-Benz του αύριο θα γνωρίζουν τον οδηγό τους όπως ποτέ άλλοτε. Θα βελτιώνουν και θα συμπληρώνουν τις ζωές των πελατών μας – τόσο στα αυτοκίνητα τους όσο και σε άλλους τομείς. Έχουμε ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτό το ταξίδι. Η τελευταία απόδειξη είναι μία συναρπαστική ματιά σε όλα αυτά που έρχονται.”
Δήλωσε σχετικά ο Chief Technology Officer της γερμανικής μάρκας, Markus Schafer, με την Mercedes να αναφέρει ότι το λανσάρισμα του στην αγορά θα συμπέσει με το λανσάρισμα της επερχόμενης MMA αρχιτεκτονικής και με το πρώτο μοντέλο που θα την χρησιμοποιεί να είναι η ολοκαίνουρια CLA. Το piece de resistance του MB.OS όμως είναι δίχως αμφιβολία ο ψηφιακός βοηθός και δικαίως η Mercedes εστιάζει σε αυτόν. Πρόκειται για ένα σύστημα που μαθαίνει, προσαρμόζεται και προλαμβάνει. Ένα σύστημα με τέσσερα βασικά στοιχεία χαρακτήρα: φυσικό, προγνωστικό, προσωπικό και συναισθηματικό με τους προγραμματιστές να έχουν σχεδιάσει το ιδανικό μείγμα ώστε ο ψηφιακός βοηθός να εκτελεί τα καθήκοντα του χωρίς την… ρομποτική συμπεριφορά των προκατόχων του. Για παράδειγμα, ο πελάτης μπορεί να μιλήσει στον βοηθό ακόμα και χωρίς να χρησιμοποιήσει τις λέξεις κλειδιά “hey Mercedes” και η απάντηση του συστήματος θα προσομοιάζει περισσότερο σε συζήτηση με έναν φίλο. Ο βοηθός μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων ή να κάνει ο ίδιος ερωτήσεις ώστε να διευκρινίσει την πρόθεση του πελάτη και να αντλήσει συμπεράσματα.

Εκτός από την λεκτική επικοινωνία όμως, το MB.OS δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στην οπτική με τα εντυπωσιακά γραφικά της μηχανής Unity που παίρνουν τη μορφή ενός avatar που χρησιμοποιεί animations για να εκφράσει διαφορετικές διαθέσεις ή του MBUX Surround Navigation που οπτικοποιεί για τον οδηγό το περιβάλλον ώστε να έχει πλήρη επίγνωση και προβάλλει πάνω στην ρεαλιστική απεικόνιση του περιβάλλοντος και τις οδηγίες πλοήγησης αν αυτό είναι που επιθυμεί ο οδηγός. Αναγνωρίζει κτίρια και υποδομές ενώ παράλληλα, παρέχει μία ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση του οχήματος.

Η Mercedes δεν παραμελεί ούτε τον τομέα της παραγωγικότητας και της ψυχαγωγίας με το MB.OS να παρέχει υποστήριξη Microsoft Teams και διάφορες εφαρμογές τρίτων όπως το Booking.com, το getAbstract, το Just Eat Takeaway.com και πολλά ακόμα. Όσον αφορά στην ψυχαγωγία, υπάρχουν πλάνα για το λανσάρισμα ρετρό παιχνιδιών από το Antstream Arcade ενώ υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα streaming με την ενσωμάτωση της υπηρεσίας RIDEVU της Sony Pictures Entertainment. Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους πελάτες πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα περιεχομένου απευθείας από το αυτοκίνητο και παρέχει ειδικά σχεδιασμένες λειτουργίες και χειριστήρια ενώ κάνει δυνατή και την ενοικίαση ή αγορά περιεχομένου της Sony Pictures Entertainment.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό