22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

McLaren F1 GTR Longtail: Γκαζιές στο δρόμο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η McLaren κατασκεύασε συνολικά εκατόν έξι F1 κατά τη διάρκεια της ζωής του supercar, από το 1992 έως το 1999. Η έκδοση GTR Longtail ήρθε στη ζωή προς το τέλος της καριέρας της F1, η οποία έφερε κάποιες σημαντικές αλλαγές στο αμάξωμα για την ενίσχυση της κάθετης δύναμης και ως συνέπεια αυτών, βελτιώθηκαν οι ήδη τρομακτικές επιδόσεις της.

Είναι γνωστή ως «F1 GT», ένα όνομα το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε τρεις εκδόσεις δρόμου, το supercar με τη μακριά ουρά είχε μια πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ένα εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο, που επέτρεπε πολύ γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων. Ίσως η πιο σημαντική τροποποίηση σε σχέση με την προκάτοχό της ήταν η δραστική απώλεια βάρους (135 κιλά), φτάνοντας τα 915 κιλά, για το αυτοκίνητο που ήταν εξοπλισμένο με ένα V12 κινητήρα, 6.0-λίτρων της BMW, απόδοσης 600 ίππων και 651 Nm ροπής.

Η πρώτη F1 GTR Longtail που παρουσιάστηκε το 1997, διέθετε το πλαίσιο 19R, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1996, παράλληλα με τις τρεις προαναφερθείσες εκδόσεις δρόμου. Μετά τη συναρμολόγηση του πλαισίου 19R, η McLaren στη συνέχεια κατασκεύασε συνολικά εννέα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό