18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

McLaren: Τον Ιούνιο σε λειτουργία η νέα αεροδυναμική σήραγγα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η εν λόγω σήραγγα είναι ένα έργο που ξεκίνησε το 2019, όταν ο -νεοπροσληφθείς, τότε- Andreas Seidl είχε εισηγηθεί στη διοίκηση την κατασκευή της, καθώς και ενός νέου προσομοιωτή, εάν ήθελε να επανέλθει η ομάδα στην κορυφή, καθώς οι γηρασμένες υποδομές είχαν μείνει πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Η πανδημία της Co-19 προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις και στα δύο έργα, ενώ ο Seidl αποχώρησε από την ομάδα του Woking στο τέλος του 2022, ώστε να γίνει CEO του ομίλου της Sauber.

Στο περιθώριο του GP στο Μπαχρέιν, ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της McLaren στη Formula 1, Andrea Stella, έκανε γνωστό ότι η κατασκευή της πολυαναμενόμενης νέας αεροδυναμικής σήραγγας της ομάδας έχει πλέον ολοκληρωθεί, με την ομάδα να στοχεύει να τη θέσει σε λειτουργία τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο Ιταλός δήλωσε:
Ελπίζουμε να βάλουμε το νέο μονοθέσιο στη νέα αεροδυναμική σήραγγα, που θα μπει σε λειτουργία τον Ιούνιο. Η σήραγγα έχει ήδη εγκατασταθεί, αλλά χρειάζεται μία διαδικασία για τη ρύθμιση όλων των παραμέτρων. Αυτό χρειάζεται κάποιες εβδομάδες.
Σαν εγκατάσταση υπάρχει, ο ανεμιστήρας μπορεί να πάρει μπροστά. Είναι καλό για μένα αυτό, γιατί τον ακούω από το γραφείο μου. Και είναι και κάτι που μας ηρεμεί, γιατί δείχνει πως κάνουμε βήματα προόδου, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να βάλουμε μέσα ένα μοντέλο του μονοθέσιου για δοκιμές.
Στη νέα σήραγγα θα έχουμε ένα μοντέλο ως σημείο αναφοράς και ένα για σύγκριση δεδομένων. Δεν θα βάλουμε εξ αρχής το μονοθέσιο του 2024 εκεί, θα βάλουμε πρώτα το παλιό, ώστε να καταλάβουμε πράγματα για τη σήραγγα και μετά θα μπει το νέο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό