25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Mazda – Το MX-5 δεν θα πεθάνει ποτέ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Mazda MX-5 αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για την βιομηχανία αυτοκινήτου. Είναι ο τελευταίος συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε ένα… αθώο παρελθόν, χωρίς έννοιες για τις εκπομπές ρύπων, την υπέρμετρη άνεση, τον υπερ-πλούσιο εξοπλισμό και τα μεγάλα νούμερα ιπποδύναμης και σε ένα πιο συνειδητοποιημένο παρόν της βιωσιμότητας και της ασφάλειας. Είναι ένα μοντέλο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει και σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mazda Ευρώπης, θα συνεχίσει να το κάνει ώστε να παραμείνει ζωντανό στο μέλλον.

“Πώς παραμένεις ειλικρινής στο concept του συγκεκριμένου μοντέλου οδηγώντας το στην επόμενη γενιά τεχνολογιών; Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αλλά πιστεύω πως για τη Mazda, το MX-5 δεν θα πεθάνει ποτέ.“

Δήλωσε ο Martijn ten Brink, CEO της Mazda στην Ευρώπη. Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου, είχε κινηθεί στις δικές του δηλώσεις επί του θέματος και ο Yasuhiro Aoyama πριν από μερικές εβδομάδες, τονίζοντας ότι η ιαπωνική μάρκα ήδη εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει να κρατήσει στη ζωή το εμβληματικό roadster όταν… ζορίσουν πολύ τα πράγματα με τις εκπομπές ρύπων αλλά πάντοτε σε συνδυασμό με το DNA και την ιδιοσυγκρασία του MX-5 στο νου. Το ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η Mazda για το MX-5 στο μέλλον, δεν είναι περίεργο καθώς πρέπει να εξερευνήσει κάθε πιθανότητα με το περιορισμένο ανθρώπινο δυναμικό της. Μην ξεχνάς ότι η Mazda δεν είναι κάποιος κολοσσός όπως η Toyota για παράδειγμα, οπότε πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στους χειρισμούς της και να ακολουθεί μία διαφορετική τακτική όχι μόνο όσον αφορά σε ειδικά μοντέλα όπως το MX-5 αλλά και στην κύρια γκάμα της.

Η ιαπωνική μάρκα πρέπει να είναι επιτυχημένη στην Ιαπωνία, την Αυστραλία, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη με τα ίδια, σε μεγάλο βαθμό, μοντέλα και αυτό είναι μία τεράστια πρόκληση που ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν αντιμετωπίζουν μεγάλοι κατασκευαστές οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εστιάσουν σε κάθε αγορά μεμονωμένα. Ωστόσο η Mazda δεν το βάζει κάτω και στο μέλλον θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα προϊόντα – είτε μιλάμε για ολόκληρα μοντέλα είτε για τεχνολογίες. Απλά χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή και από την δική μας πλευρά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό