18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Mazda – Παρουσιάζει το μέλλον του MX-5 στο Τόκιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έκθεση που μέχρι φέτος γνωρίζαμε ως Tokyo Motor Show και ονομάζεται πλέον “Japan Mobility Show” θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στα τέλη του τρέχοντος μήνα και ως συνήθως, οι ιαπωνικές εταιρίες έχουν την τιμητική τους. Εταιρίες όπως η Mazda που ανακοίνωσε ότι το θέμα του περιπτέρου της στο Τόκιο θα είναι “το μέλλον που δημιουργείται από την αγάπη για τα αυτοκίνητα” επιβεβαιώνοντας την δέσμευση της για την δημιουργία προϊόντων που εστιάζουν όχι μόνο στην βιωσιμότητα και την… οικολογία αλλά και στην αγάπη για την οδήγηση.
Η κύρια ατραξιόν εντός αυτού του θέματος δε, θα είναι ένα νέο πρωτότυπο που σύμφωνα με την ίδια την Mazda έχει σχεδιαστεί ώστε να συμβολίζει ακριβώς αυτό: την αγάπη για το αυτοκίνητο και την οδήγηση. Ποιο μοντέλο είναι καταλληλότερο για αυτή την αποστολή από το θρυλικό MX-5; Η αινιγματική εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία δεν δείχνει ξεκάθαρα το εμβληματικό roadster αλλά όλα δείχνουν σε ένα concept που αποτελεί πρόγευση για το μέλλον του MX-5. Ένα concept που θα παρουσιαστεί δίπλα σε διάφορες εκδόσεις του MX-5, από την ιστορική “NA” γενιά του μέχρι και το πιο πρόσφατο “ND3” που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του πριν από λίγες ημέρες με μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές.
Η Mazda δεν έχει κρύψει την θέληση της να συνεχίσει την ιστορία του MX-5 ακόμα και στην εποχή που οι εκπομπές ρύπων είναι σημαντικότερες από την αίσθηση, που η αναλογικότητα θυσιάζεται στον βωμό της τεχνολογίας και που έννοιες όπως η συνδεσιμότητα και η υποβοήθηση οδήγησης μοιάζουν να έχουν κυριαρχήσει επί του ουσιαστικού “δεσίματος” του οδηγού με το αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια, η Mazda δεν έχει εκφράσει μονάχα μία αόριστη θέληση. Έχει δηλώσει ότι το MX-5 δεν πρόκειται να λείψει από την γκάμα της, είτε χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση στο… σχετικά άμεσο μέλλον είτε με αυτήν στο απώτερο. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν ξέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Mazda θα κάνει τα πάντα για να συνεχίσει να μας προσφέρει το MX-5, πιστό στην ιστορία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και το πρώτο βήμα στην προκειμένη περίπτωση, είναι το concept που θα μας δείξει από το μακρινό Τόκιο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό