16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

mAIgov: Η Τεχνητή Νοημοσύνη εισάγεται στο ελληνικό Δημόσιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Γνωρίστε τον mAIgov, τον ψηφιακό βοηθό του gov.gr. Αυτός ο ψηφιακός βοηθός (chatbot) είναι μία εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που σας βοηθάει να βρείτε τις πληροφορίες που ψάχνετε στο gov.gr, απαντώντας στα ερωτήματά σας.

Σε ερώτησή μας για τον λόγο ύπαρξης του, ο mAIgov απαντάει:Είμαι ένας ψηφιακός βοηθός που δημιουργήθηκε για να παρέχω πληροφορίες και να βοηθώ τους πολίτες να κατανοήσουν και να πλοηγηθούν στις διαδικασίες και τις υπηρεσίες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο στόχος μου είναι να καταστήσω την πρόσβαση στις κυβερνητικές υπηρεσίες πιο απλή και αποτελεσματική.

Ο βοηθός – αρχικά διαθέσιμος σε μορφή beta – βασίζεται στην τεχνολογία Azure OpenAI της Microsoft και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην απλούστευση και επιτάχυνση της διάδρασης των Ελλήνων πολιτών με τη δημόσια διοίκηση, με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Ο ψηφιακός βοηθός mAIgov θα αντλεί πληροφορίες από τον κατάλογο των 1.608 ψηφιοποιημένων υπηρεσιών που έχουν ενταχθεί έως σήμερα στο gov.gr και 3.270 ψηφιοποιημένων διοικητικών διαδικασιών που έχουν ενσωματωθεί στο μητρώο ΜΙΤΟΣ, προκειμένου να κατευθύνει κάθε συνομιλητή του, δίνοντας παράλληλα πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες χρειάζεται να προβεί ο πολίτης για την ταχεία διεκπεραίωση του αιτήματός του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό