17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Macron και Le Pen επικρίνουν την αμοιβή του Tavares

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και η ακροδεξιά αντίπαλος του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, Marine Le Pen, χαρακτήρισαν ως σοκαριστική την αμοιβή που λαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares.
Το ετήσιο πακέτο αποδοχών του CEO του δεύτερου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου ανέρχεται σε 66 εκατ. ευρώ, μόλις ένα χρόνο μετά τη σύσταση της Stellantis, και έγινε θέμα από τον Macron και τη Le Pen στην εκστρατεία τους ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Γαλλία, στις 24 Απριλίου.
Ο λόγος που έγινε θέμα η αμοιβή του Tavares είναι γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η αγοραστική δύναμη και ο πληθωρισμός είναι η κύρια ανησυχία των ψηφοφόρων.

Ο κεντρώος πρόεδρος Emmanuel Macron, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ψηφοφόρους ως υπερβολικά ταγμένος υπέρ των επιχειρήσεων, χαρακτήρισε το πακέτο αμοιβών του Tavares “αστρονομικό” και πίεσε για μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια να τεθούν ανώτατα όρια στις “καταχρηστικές” αμοιβές των στελεχών, λέγοντας:
Είναι σοκαριστικό, είναι υπερβολικό. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν προβλήματα με την αγοραστική δύναμη, τις δυσκολίες, την αγωνία με την οποία ζουν και να βλέπουν αυτά τα ποσά. Διαφορετικά, η κοινωνία θα εκραγεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ηγέτης της ακροδεξιάς Marine Le Pen, η οποία απολαμβάνει την υποστήριξη πολλών ψηφοφόρων της εργατικής τάξης. Η Le Pen ζήτησε να προσληφθούν περισσότεροι εργαζόμενοι ως μέτοχοι, τονίζοντας:
Φυσικά είναι σοκαριστικό και είναι ακόμη πιο σοκαριστικό όταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι είναι αυτοί που έχουν ωθήσει την κοινωνία τους σε δυσκολίες. Ένας από τους τρόπους για να μειωθούν αυτές οι αμοιβές, οι οποίες είναι συχνά δυσανάλογες με την οικονομική ζωή, είναι ίσως να επιτραπεί στους εργαζομένους να εισέλθουν ως μέτοχοι.
Να σημειωθεί πως κράτος της Γαλλίας κατέχει το 6,2% της Stellantis μέσω της επενδυτικής τράπεζας bpifrance.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό