19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Lucid Gravity – Το νέο, premium ηλεκτρικό SUV!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lucid σόκαρε τον κόσμο πίσω στο… μακρινό 2020 όταν παρουσίασε επίσημα την έκδοση παραγωγής του Air. Ενός αμιγώς ηλεκτρικού sedan πολυτελείας που ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι στόχευε στο Tesla Model S. Παρά την καθολικά εξαιρετικά θετική υποδοχή του μοντέλου από τον ειδικό τύπο όμως καθώς και πολυάριθμα βραβεία που έχει συγκεντρώσει από το λανσάρισμα του στην αγορά, το Air δεν κατάφερε να μεταφράσει τις θετικές κριτικές σε πωλήσεις. Γι’ αυτό η αμερικανική εταιρία εντείνει τις προσπάθειες της να καταξιωθεί στην αγορά παρουσιάζοντας το Gravity. Την πολυαναμενόμενη συνέχεια του Air και το πρώτο SUV της Lucid που ελπίζει ότι ένα εξίσου ποιοτικό, αν όχι καλύτερο προϊόν από το sedan της, σε μία πολύ πιο δημοφιλή κατηγορία, θα λύσει πολλά από τα προβλήματα της.

Σύμφωνα με την εταιρία, το Gravity είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV χωρίς συμβιβασμούς. Μπορεί να κάνει τα πάντα και έχει τους αριθμούς για να υποστηρίξει αυτή την θαρραλέα δήλωση. Καταρχάς, διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων οπότε μπορεί να φιλοξενήσει έως και 7 ανθρώπους στο εσωτερικό του. Αν ο ιδιοκτήτης απαιτεί τον μέγιστο δυνατό κενό χώρο, με την αναδίπλωση των δύο πίσω σειρών το Lucid Gravity προσφέρει σχεδόν 3.200 λίτρα αποθηκευτικού χώρου ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του νέου μοντέλου αγγίζει τα 680 κιλά και η δυνατότητα ρυμούλκησης του σταματά στα 2.700 κιλά! Αν τίποτα από αυτά δεν απαιτείται, το Lucid Gravity μπορεί να επιταχύνει στα 96 km/h (60 μίλια ανά ώρα) σε μόλις 3.5 δευτερόλεπτα!

Οι εξαιρετικές και… σφαιρικές δυνατότητες του ηλεκτρικού SUV είναι εφικτές χάρη (και) στην ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική που εξέλιξε η Lucid – μία αρχιτεκτονική που βασίζεται στην ηλεκτρική αρχιτεκτονική των 900V της εταιρίας. Η μπαταρία είναι μικρότερη, ελαφρύτερη και πιο βιώσιμη σε σύγκριση με αυτήν που χρησιμοποιούσε μέχρι τώρα η Lucid ενώ άξιες αναφορές είναι και οι δυνατότητες της όσον αφορά στην φόρτιση καθώς σε έναν κατάλληλο ταχυφορτιστή ο ιδιοκτήτης μπορεί να αναπληρώσει περί τα 320 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις 15 λεπτά. Νέοι και εξελιγμένοι από την ίδια την Lucid είναι και οι ηλεκτροκινητήρες που σύμφωνα με την ίδια προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση αναλογικά με το μέγεθος τους, στην αγορά. Λεπτομέρειες σχετικά με την ιπποδύναμη ή τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Lucid Gravity δεν έχουμε εν γένει, αλλά η εταιρία αναφέρει ότι στοχεύει σε μία αυτονομία της τάξης των 700 χιλιομέτρων…

Σχεδιαστικά πάντως, το Gravity δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις. Το αμάξωμα είναι γεμάτο μεγάλες, αισθησιακές καμπύλες και καθαρές επιφάνειες που έχουν αντίκτυπο και στην αεροδυναμική καθώς ο συντελεστής οπισθέλκουσας Cd δεν υπερβαίνει το 0.24 ενώ το εσωτερικό είναι ανάλογα λιτό και μοντέρνο και κυριαρχείται από οθόνες. Πέρα από μαρκετινίστικα λόγια του στιλ “η καμπίνα σχεδιάστηκε ως εμπειρία τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό”, παρατηρούμε την γιγαντιαία, κυρτή οθόνη των 34 ιντσών που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό από την πλευρά του οδηγού και λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων ενώ πάνω από την κεντρική κονσόλα υπάρχει μία ακόμα ευμεγέθης οθόνη που περιγράφεται από την μάρκα ως “Pilot Panel” και παρέχει πρόσβαση σε λειτουργίες και υποσυστήματα του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα, το μόνο που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η Lucid θέλει να λανσάρει το Gravity με αρχική τιμή που δεν θα υπερβαίνει τα 80.000 δολάρια αν και αυτή μάλλον δεν θα είναι η κορυφαία. Για εκείνη που θα προσφέρει τα 700+ χιλιόμετρα αυτονομίας και πιθανώς την υψηλότερη ιπποδύναμη, οι ενδιαφερόμενοι μάλλον θα πρέπει να αποχωριστούν πάνω από $100.000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό