23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Lucid Air Sapphire – Με 3 ηλεκτροκινητήρες και 1.200+ ίππους

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που οι περισσότεροι κατασκευαστές προσπαθούν να βρούνε τρόπους να κάνουν τα ηλεκτρικά πιο προσιτά και ταυτόχρονα πιο επικερδή, το ανώτατο άκρο της κατηγορίας συνεχίζει να παρέχει επιλογές χωρίς να επιβαρύνεται από τέτοιου είδους έννοιες. Το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα προέρχεται από την Lucid Motors που αποφάσισε να λανσάρει την πιο ισχυρή και πιο… σκληροπυρηνική έκδοση του πολυτελούς “Air” – μία έκδοση που εξοπλίζεται με 3 ηλεκτροκινητήρες, ένα πλήρες αεροδυναμικό bodykit, πιο σπορ στήσιμο στο πλαίσιο και την ανάρτηση και ένα βουνό ισχύος και ροπής στην διάθεση του οδηγού.

Για την ακρίβεια, το τρι-κινητήριο Air Sapphire προσφέρει περισσότερα από 1.200 άλογα την στιγμή που και οι… υποδεέστερες εκδόσεις δεν είναι αυτό που θα έλεγε κάποιος αργές. Με δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα λοιπόν και έναν στον εμπρός, το μεγάλο sedan επιταχύνει στα 96 km/h σε λιγότερο από 2.0 δευτερόλεπτα, αγγίζει τα 160 km/h σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και έχει τελική που υπερβαίνει τα 322 km/h! Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι ηλεκτροκινητήρες εξελίσσονται in-house από την Lucid και διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα ψύξης ενώ ανάλογα αναβαθμισμένη είναι και η μπαταρία, τόσο όσον αφορά στην παροχή ενέργειας όσο και στην διαχείριση των θερμικών φορτίων. Ο πίσω άξονας δε, ενσωματώνει τεχνολογία torque-vectoring που κατανέμει με τον βέλτιστο τρόπο την ροπή ώστε να βελτιώνει είτε την ευελιξία είτε την ευστάθεια, ανάλογα με τις απαιτήσεις του οδηγού.

Επειδή οι δυνατότητες του ισχυρότερου sedan στον κόσμο καθιστούν ένα εξίσου ισχυρό σύστημα πέδησης αναγκαίο, η Lucid εξοπλίζει το Air Sapphire με ένα carbon-ceramic σύστημα που εκτός από την “εξαιρετική δύναμη” παρέχει και την απαραίτητη για εκτεταμένες περιόδους γρήγορης οδήγησης, αντοχή και ανθεκτικότητα. Επιπλέον, το Lucid Air Sapphire έχει πιο σκληρά ελατήρια εμπρός και πίσω, νέα αμορτισέρ, νέες ρυθμίσεις στο ABS, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας, το traction control και το σύστημα διεύθυνσης. Ενδεικτικό της νέας προσωπικότητας του μοντέλου είναι και το setup που επιλέχθηκε για τους τροχούς με ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά 265/35 μπροστά και ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά 295/30 πίσω. Τσουχτερή είναι πάντως η τιμή του νέου μοντέλου με την Lucid να ανακοινώνει πως το Air Sapphire θα ξεκινά από τις $249.900 ενώ η παραγωγή θα είναι περιορισμένη, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται λεπτομέρειες. Είπαμε, στο ανώτατο άκρο της κατηγορίας των ηλεκτρικών δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα όποια θέματα αρχίζουν να προκύπτουν όταν ο εκάστοτε κατασκευαστής αρχίζει να απευθύνεται στις μάζες…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό