16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

LIVE- Κίεβο: Υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού-Πούτιν: Δεν τηρούν σοβαρή στάση  | Κόσμος

Ειδήσεις Ελλάδα

«ΓΡΑΜΜΑ» ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ

Ο Δήμαρχος του Κιέβου, Vitaliy Klitschko, προσκάλεσε τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ουκρανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με επιστολή που φέρει ημερομηνία 8 Μαρτίου και που μόλις σήμερα είδε τα φώτα της δημοσιότητας, ο Δήμαρχος Klitschko προσκάλεσε τον Άγιο Πατέρα “να επισκεφθεί το Κίεβο” εφόσον “πιστεύουμε ότι η παρουσία των παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών στο Κίεβο είναι το κλειδί για να σωθούν ζωές και να ανοίξει ο δρόμος προς την ειρήνη στην πόλη μας, τη χώρα μας και όχι μόνο”. Στην επιστολή, η οποία φέρει χειρόγραφη υπογραφή του Klitschko, υπογραμμίζεται πως “εάν ένα ταξίδι στο Κίεβο δεν είναι δυνατό, παρακαλούμε για μια κοινή τηλεδιάσκεψη, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί ή θα μεταδοθεί ζωντανά” ενώ τονίζεται πως “θα γίνουν προσπάθειες ώστε να συμπεριληφθεί και ο Πρόεδρος Ζελένσκι σε αυτή την κλήση”.

Φόβοι ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζουν απόβαση στην Οδησσο τις επόμενες ώρες.  Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του Naval News παρατήρησαν την κίνηση 14 πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου διά μέσου δορυφορικών φωτογραφιών 

Σε ασφαλές σημείο, σε ουκρανικό έδαφος, όπου και θα διανυκτερεύσει, βρίσκεται ο Έλληνας γενικός πρόξενος της Μαριούπολης, Μανώλης Ανδρουλάκης. Αύριο θα  συνεχίστει η πορεία εξόδου του από τη χώρα. Μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη ταξιδεύουν τα μέλη του προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ενημέρωση διπλωματικών πηγών.

Όσο πιο «πληγωμένος» τόσο πιο επικίνδυνος – Γιατί η Δύση πρέπει να δώσει μία διέξοδο στον Πούτιν

Δεύτερη απώλεια μετρά σήμερα το Fox News Channel  στην Ουκρανία. Η Ολεκσάντρα “Σάσα” Κουβσινόβα, που εργαζόταν ως σύμβουλος του Fox News, σκοτώθηκε μαζί με τον εικονολήπτη Πιέρ Ζακρζέφσκι, ανακοίνωσε το αμερικανικό δίκτυο.

Το αυτοκίνητό τους επλήγη τη Δευτέρα, από εισερχόμενα πυρά, έξω από το Κίεβο.αναφέρει η ανακοίνωση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ συζήτησαν την κατάσταση γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία σε τηλεφωνική συνομιλία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. «Σημειώθηκε ότι το Κίεβο δεν επιδεικνύει σοβαρή στάση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Πούτιν επέστησε την προσοχή του Μισέλ στο γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΕ αγνόησε τη χθεσινή εγκληματική ενέργεια του ουκρανικού στρατού, ο οποίος εκτόξευσε πύραυλο στο Ντόνετσκ, που οδήγησε σε πολυάριθμα θύματα αμάχων.

Πομπέο για Ουκρανία: Οι παράγοντες που οδήγησαν στην εισβολή – Ο Πούτιν παραμένει ίδιος τόσα χρόνια

Αύριο θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, όπως ανακοίνωσε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας και διαπραγματευτής Μ. Ποντολιάκ. Ο Ουκρανός αξιωματούχος αναγνωρίζει ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση, αλλά επιμένει ότι υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. 

«Θα συνεχίσουμε αύριο. Μια πολύ δύσκολη και ρευστή διαδικασία διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν θεμελιώδεις αντιφάσεις. Αλλά σίγουρα υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Στο διάλειμμα θα συνεχιστεί η εργασία σε υποομάδες…» ανέφερε. 

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη – Πομπέο στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η Ουκρανία 

ΗΠΑ: Το ενδεχόμενο αποστολής μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία παραμένει υπό συζήτηση, επιμένει ο γερουσιαστής ΜακΚόνελ – Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Κουλέμπα

Το πετρέλαιο Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, έκλεισε σήμερα κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, από τη δεύτερη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η τιμή αναφοράς του Μπρεντ υποχώρησε κατά 6,53% και έπεσε στα 99,91 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό WTI, παράδοσης Απριλίου, έπεσε στα 96,44 δολάρια το βαρέλι, υποχωρώντας κατά 6,37%.

Γαλλία: Ατελείωτη ουρά από νταλίκες που περιμένουν την άδεια αναχώρησης για Ρωσία – Καθυστερήσεις ημερών έφεραν οι κυρώσεις 

Ουκρανία: Έφτασαν στο Κίεβο οι πρωθυπουργοί Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβενίας 

Ουκρανία: Συντρίμμια πάνω από 600 σημαντικά κτήρια στο Χάρκοβο, λέει ο δήμαρχος. «Σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νοσοκομεία, κλινικές καταστράφηκαν. Ο ρωσικός στρατός μας βομβαρδίζει διαρκώς από ξηράς και αέρος», επισημαίνει 

Αμπράμοβιτς: Στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων της ΕΕ ο Ρώσος ολιγάρχης 

Σε εξέλιξη αντιπολεμικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας 

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις 24 Μαρτίου.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ότι ο Μπάιντεν θα παραστεί στη σύνοδο, αντικείμενο της οποίας θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Περισσότερα από 100 λεωφορεία που μεταφέρουν αμάχους αναχώρησαν από την πολιορκούμενη πόλη Σούμι στη βορειοανατολική Ουκρανία με προορισμό μια ασφαλή περιοχή ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Κίεβο: Οι Ρώσοι έχουν συλλάβει ομήρους γιατρούς και ασθενείς σε νοσοκομείο της Μαριούπολης

Eastmed: «Υπό νέο πρίσμα ξαναβλέπουμε τον αγωγό», λέει  το υπ. Ενέργειας των ΗΠΑ

Επτά πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια ενός σχολείου στην περιοχή του Μικολάγιφ, στη νότια Ουκρανία, το οποίο χτυπήθηκε από ρωσικό αεροπορικό πλήγμα το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ανασύρθηκαν επίσης τρεις τραυματίες. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο σημείο έχει ολοκληρωθεί.

“Ένας εικονολήπτης του Fox News σκοτώθηκε στην Ουκρανία”, δηλώνει παρουσιαστής του δικτύου σε ανάρτησή του στο twitter.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ουκρανία: Επίθεση σε δημοσιογράφο του Fox News κοντά στο Κίεβο

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Ρωσικές κυρώσεις επιβάλλονται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, στον σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, στον αρχηγό της CIA και σε άλλους.

Ζελένσκι: Στους πέντε οι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο – «Εν μέρει» λειτούργησαν σήμερα οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των αμάχων

Εκτός IATA ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού αερομεταφορέα Aeroflot

Σε εγκύκλιο του ιταλικού στρατού, η οποία υπεγράφη στις 9 Μαρτίου, τονίζεται η ανάγκη «πλήρους επιχειρησιακής ετοιμότητας των διαφόρων δυνάμεων, με αναφορά σε εμπόλεμες συγκρούσεις και αυστηρό περιορισμό των αδειών», σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica. Παράλληλα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματική λειτουργία όλων των οπλικών συστημάτων, ελικοπτέρων και μέσων του πυροβολικού. Στο κείμενο γίνεται αναφορά, επίσης, «στις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο» και σε «γνωστά πρόσφατα συμβάντα». Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ιταλίας, προσθέτει η La Repubblica, υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για επιστολή εσωτερικής, συνηθισμένης χρήσης» και ότι «προσαρμόζονται οι προτεραιότητες των δυνάμεων του στρατού στις αλλαγές της διεθνούς κατάστασης».

Ξεκίνησε πριν από λίγο η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, σύμφωνα με ενημέρωση διπλωματικών πηγών. Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι ανωτέρω αναμένεται να κινηθούν με κατεύθυνση τα δυτικά και για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατόν να παρασχεθούν λεπτομέρειες.

 

Συρία: Μηνύματα συμπαράστασης αντικαθεστωτικών προς τους Ουκρανούς – «Μην τα παρατάτε»

Στόλτενμπεργκ: Δίνουμε στους Ουκρανούς εξελιγμένα οπλικά συστήματα

Στόλτενμπεργκ: Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τον πόλεμο τώρα – Έχουμε απευθύνει πολλές εκκλήσεις στον πρόεδρο Πούτιν

Στόλτενμπεργκ: Η Κίνα πρέπει να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και να απαρνηθεί οποιαδήποτε έννοια υποστήριξης.

Στόλτενμπεργκ: Αυξημένος βαθμός ετοιμότητας των νατοϊκών στρατευμάτων

Στόλτενμπεργκ: Είμαστε σε ετοιμότητα με 100.000 στρατιώτες και οπλικά συστήματα – Επίθεση εναντίον συμμάχου σημαίνει επίθεση εναντίον του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει μια ανοιχτή πόρτα στο ΝΑΤΟ για να γίνει μέλος και ως εκ τούτου προτείνει ένα τρόπο για να προστατευθεί η ίδια ξεχωριστά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει εγγυήσεις ασφαλείας δήλωσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν δεν μπορούμε να μπούμε μέσω των ανοιχτών θυρών, τότε πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν…έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις» δήλωσε σε μια βίντεο έκκληση του ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Λευκορωσία θα αντισταθεί στις απόπειρες να «παρασυρθεί» στον πόλεμο, δήλωσε ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta. Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, το Μινσκ αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε εναντίον της επικράτειάς του πριν από δύο ημέρες από την Ουκρανία.

«Σας προειδοποίησα ότι θα μας ωθήσουν σε αυτή την επιχείρηση (σ.σ. τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας)», είπε ο Λουκασένκο σε Λευκορώσους στρατιώτες. «Δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε εκεί και δεν έχουμε προσκληθεί», πρόσθεσε, σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο. «Θέλω να τονίσω ξανά… Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε αυτή την επιχείρηση που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία».

«Γιατί γίνεται αυτό;» είπε ο Λευκορώσος ηγέτης. «Για να μας υποκινήσουν, ώστε να αρχίσουμε να απαντάμε. Αλλά δεν είμαστε τόσο ανόητοι. Αν απαντήσουμε, θα απαντήσουμε καταλλήλως, ώστε να το αισθανθούν όλοι. Προς το παρόν, το ανεχόμαστε» είπε

Ο τέταρτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας επαναλαμβάνεται μετά από ένα διάλειμμα την προηγούμενη ημέρα, δήλωσε ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος, τονίζοντας το αίτημα του Κιέβου για κατάπαυση του πυρός. «Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι. Στο τραπέζι των συζητήσεων περιλαμβάνεται ειδικότερα η «κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων» από το ουκρανικό έδαφος, πρόσθεσε.

Ρωσία: Η ρωσική κεντρική τράπεζα αναστέλλει τις αγορές χρυσού για να δώσει προτεραιότητα στους ιδιώτες

Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 30 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

«Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα» των ρωσικών δυνάμεων, έγραψε η Λουντμίλα Ντενίσοβα στον λογαριασμό της στο Telegram. Ο Αμερικανός Μπρεντ Ρενό σκοτώθηκε από σφαίρα στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Γεβγκένι Σακούν σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό του πύργου της τηλεόρασης στο Κίεβο και ο Ουκρανός Βίκτορ Ντούνταρ σκοτώθηκε κατά τις μάχες στο Μικολάιφ στη νότια Ουκρανία.

Μακρόν: Δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Ρωσία. Αυτό θα σημαίνει η απαγόρευση πτήσεων.

Περίπου 2.000 αυτοκίνητα κατάφεραν να φύγουν από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με διαδικτυακή ανάρτηση του δημοτικού συμβουλίου της ουκρανικής πόλης, που βρίσκεται υπό πολιορκία. Κατά την ίδια πηγή, ακόμη 2.000 οχήματα περιμένουν να απομακρυνθούν από την πόλη.

Η UniCredit εξετάζει την αποχώρησή της από τη Ρωσία

Η UniCredit, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, έχει ξεκινήσει μια επείγουσα αναθεώρηση των εργασιών της στη Ρωσία και ενδέχεται να αποφασίσει να αποχωρήσει από τη χώρα λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Aντρέα Ορσέλ. 

Πέφτουν στη μάχη οι «βρώμικοι» Τσετσένοι μαχητές του Καντίροφ

Ο ηγέτης της Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην Ουκρανία, και μάλιστα σε περιοχή κοντά στο Κίεβο. Η στρατηγική της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει νέο πρόσωπο, σχολιάζουν οι Financial Times, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα οι τσετσενικές δυνάμεις ήταν εξαρχής αναπόσπαστο μέρος του στρατιωτικού σχεδίου του Κρεμλίνου.  Πού μπορούν να χρησιμεύσουν οι Τσετσένοι μαχητές; Θα κάνουν διαφορά; ​Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τέσσερις οι νεκροί από τις επιθέσεις στο Κίεβο

Τέσσερις άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι σκοτώθηκαν μετά από αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το Κίεβο, ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.  «Οι διασώστες εξακολουθούν να σβήνουν φωτιές από νωρίς το πρωί», δήλωσε ο Βιτάλι Κλίτσκο στο Telegram.

Να σημειωθεί ότι αρχικά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έκαναν λόγο για δύο νεκρούς. 

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε σήμερα τις ρωσικές αρχές να διασφαλίσουν ότι η αντιπολεμική διαδηλώτρια, η οποία διέκοψε το δελτίο ειδήσεων που μεταδιδόταν ζωντανά από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας Channel One, δεν θα τιμωρηθεί. Η Ραβίνα Σαμντασανί, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη ότι οι ρωσικές αρχές θα πρέπει να εγγυηθούν πως η γυναίκα «δεν θα υποστεί αντίποινα για την άσκηση του δικαιώματός της στην ελευθερία της έκφρασης». 

Βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας εμάς, είπε ο Ζελένσκι σε ηγέτες της Β. Ευρώπης

«Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει, άρα θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», δήλωσε ο Ζελένσκι σε ηγέτες της βορείου Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Οι αρχές στη δυτική πόλη Λβιβ λένε ότι προετοιμάζονται για το χειρότερο. «Σήμερα, δεν έχουμε απολύτως καμία τοποθεσία ή περιοχή ασφαλείας στη χώρα μας», δήλωσε στο Al Jazeera ο αντιδήμαρχος της πόλης, Άντρι Μοσαλένκο.

«Μπορούν να κάνουν τα πάντα», είπε, αναφερόμενος στις επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων σε πόλεις όπως το Κίεβο, το Χάρκοβο και η Μαριούπολη. «Βομβάρδισαν παιδικά νοσοκομεία», πρόσθεσε. 

Τεράστια καταστροφή στο αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο

Ο βομβαρδισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσαν οι περιφερειακές αρχές. «Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο εχθρός επιτέθηκε στο αεροδρόμιο του Ντνίπρο. Δύο χτυπήματα. Ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης καταστράφηκε. Ο τερματικός σταθμός είναι κατεστραμμένος. Τεράστια καταστροφή», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Ντνίπρο, Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο στο Telegram.

Τουρκία: Αναμένει την έγκριση της Ρωσίας για την απομάκρυνση πολιτών από τη Μαριούπολη

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Άγκυρα αναμένει την έγκριση από τις ρωσικές αρχές για την απομάκρυνση πολιτών από τη Μαριούπολη της νότιας Ουκρανίας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι νάρκες στην περιοχή έχουν καθαριστεί και συνεχίζονται οι εργασίες για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων και για την είσοδο λεωφορείων στην πόλη.

Μαριούπολη: Περίπου 300 άμαχοι έχουν φτάσει στη Ζαπορίζια

Περίπου 300 άμαχοι από την πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη έφτασαν στην πόλη Ζαπορίζια μετά την αναχώρησή τους στην πρώτη επιτυχή απομάκρυνση κατοίκων τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης. 

Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι χρειάζεται επειγόντως να απομακρυνθούν από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με επίσημες ουκρανικές εκτιμήσεις. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχεύει αμάχους.

Κρεμλίνο: Νωρίς για εκτιμήσεις για το πού θα οδηγήσουν οι συνομιλίες

Είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί η πιθανή έκβαση των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ανέφερε σήμερα το Κρεμλίνο. 

«Το έργο είναι δύσκολο και στην παρούσα κατάσταση το γεγονός και μόνο ότι συνεχίζονται είναι πιθανόν θετικό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους. «Δεν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις. Περιμένουμε αποτελέσματα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό