23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Libération – Μακρόν: «Αγάπη, ξέχασα την αριστερά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τον Εμανουέλ Μακρόν να τρέχει και τον τίτλο «Αγάπη, ξέχασα την αριστερά», θα βγει το πρωτοσέλιδο της Libération την Τετάρτη στη Γαλλία.

«Απέναντι σε ψηφοφόρους που έχουν κουραστεί να κάνουν το ανάχωμα στην άκρα δεξιά, ο υποψήφιος πρόεδρος απευθύνεται όλο και περισσότερο στους ψηφοφόρους του Μελανσόν ή του Ζαντό», αναφέρει η λεζάντα χρησιμοποιώντας μια έκφραση στα γαλλικά (appel du pied, κυριολεκτικά «κάλεσμα του ποδιού»), η οποία μεταφορικά σημαίνει «διακριτική ή υπαινικτική πρόσκληση». Η συνυποδήλωση προφανής: Ο Μακρόν «τρέχει» επειδή κυνηγάει τους ψηφοφόρους του Μελανσόν ή του ευρωβουλευτή των «Πρασίνων» Γιανίκ Ζαντό που πήρε ποσοστό 4,6% στον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Πάντως, παρά την προτροπή Μελανσόν να μην δώσουν οι ψηφοφόροι του «ούτε μια ψήφο στην Μαρίν Λε Πεν» το 23% αυτών εμφανίζεται, σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop, έτοιμο να την υπερψηφίσει την Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

«Ο  εθνικισμός είναι πόλεμος».

«Η Ευρώπη μας είναι η ειρήνη, είναι αυτό που μας προστατεύει από κρίσεις και πολέμους», δήλωσε σήμερα μιλώντας στην πλατεία του Σατό στο Στρασβούργο ο υποψήφιος για την επανεκλογή του στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν επιτέθηκε εκ νέου στην Μαρίν Λεπέν λέγοντας ότι η υποψήφια της Δεξιάς προτείνει ένα εθνικιστικό σχέδιο, που δεν είναι πατριωτισμός και ανέφερε ότι πριν από πολλά χρόνια ο Μιτεράν είχε πει στην ίδια πλατεία «ο εθνικισμός είναι πόλεμος». Συνέχισε λέγοντας ότι «το ακροδεξιό σχέδιο είναι να φύγουμε από το πλαίσιο της Ευρώπης, δηλαδή να φύγουμε από τη βάση των αξιών και των δικαιωμάτων μας».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ομάδα ανθρώπων προσκείμενων στον Μελανσόν φώναξαν συνθήματα εχθρικά προς τον Μακρόν, ο οποίος τους απάντησ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό