14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Lexus RZ Sport Concept – Με πολύ ύφος και άγρια διάθεση!

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνήθως η Lexus είναι ιδιαίτερα συγκρατημένη στις εκδηλώσεις… αθλητικότητας της αλλά για το φετινό Tokyo Auto Salon αποφάσισε να κάνει στην άκρη χαρακτηριστικά όπως η διακριτικότητα και η αυτοσυγκράτηση, να συνεργαστεί με τον επαγγελματία οδηγό αγώνων Masahiro Sasaki και να μας παρουσιάσει το RZ Sport Concept. Μία πολύ αγριεμένη εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού Lexus RZ 450e που ναι μεν αποπνέει ακόμα και σε εργοστασιακή μορφή μία αύρα δυναμισμού αλλά όχι στον βαθμό και την ένταση του πρωτότυπου.

Όπως είναι φυσικό, το RZ Sport Concept βασίζεται στο RZ 450e και διαθέτει μία σειρά αλλαγών που το μεταμορφώνουν σε ένα ανηλεές κτήνος. Αλλαγές που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον νέο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, το νέο καπό με τους μεγάλους αεραγωγούς, τα φαρδύτερα μαρσπιέ, τα φουσκωμένα φτερά και τις δύο μεγάλες αεροτομές στο πίσω μέρος! Το πακέτο συμπληρώνουν οι ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών της Volk Racing που ντύνονται με ελαστικά διάστασης 295/35 και η νέα ανάρτηση που μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 35 χιλιοστά ενώ το σύνολο “δένει” με το υπέροχο λευκό “Hakugin” χρώμα που συνδυάζεται εξαιρετικά με τα ανθακονημάτινα πάνελ και τις μπλε λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Η Lexus δεν μας έδωσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του RZ Sport Concept οπότε θα πρέπει να αρκεστούμε στην πληροφορία ότι εκεί βρίσκονται δύο bucket καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε λεπτομέρειες να αναφέρουμε ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου αφού το μόνο που δηλώνει η ιαπωνική μάρκα είναι ότι εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 201 ίππους έκαστος. Αν ήμουν στην θέση σου πάντως, δεν θα περίμενα να περάσει το Lexus RZ Sport Concept στην παραγωγή…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό