23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

Ειδήσεις Ελλάδα

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Αντίθετα, η τελευταία πρωτότυπη συσκευή της Lenovo δημιουργήθηκε από το τμήμα ThinkPad της εταιρείας για να εξερευνήσει τις δυνατότητες των διαφανών πάνελ microLED και την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης. Η πιο προφανής περίπτωση χρήσης θα ήταν η κοινή χρήση πληροφοριών κάπου, όπως ένα ιατρείο ή ένα γραφείο ξενοδοχείου. Μια τέτοια οθόνη θα ήταν πολύ βοηθητική αφού δεν θα χρειάζεται ο υπάλληλος να γυρίσει όλη την οθόνη, αλλά θα μπορούσε απλώς να την αντιστρέψει μέσω λογισμικού, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε από την άλλη πλευρά να τη δει ενώ λαμβάνει μια λεπτομερή εξήγηση.

Όταν συνδυάζεται με την κάμερα που είναι ενσωματωμένη στο πίσω μέρος του συστήματος, η Lenovo λέει ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πιθανές εφαρμογές AR (επαυξημένης πραγματικότητας). Ένα παράδειγμα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για να αναγνωρίσετε ένα αντικείμενο, παρόμοιο με το Google Lens.

Αυτή τη στιγμή ακόμη και οι τυπικές οθόνες microLED είναι εξαιρετικά ακριβές με αυτά τα πάνελ που συνήθως προορίζονται για συσκευές τελευταίας τεχνολογίας όπως το The Wall της Samsung ή το Vision Pro της Apple. Τα διάφανα πάνελ τα έχουμε δει μόνο σε concept όπως στη διάφανη τηλεόραση microLED που παρουσίασε η Samsung πριν από μερικούς μήνες στην CES 2024. Επομένως είναι πολύ εντυπωσιακό που η Lenovo μπήκε στον κόπο να φτιάξει μια τέτοια συσκευή, αφήνοντάς μας να ρίξουμε μια ματιά στο μέλλον.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό