20.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Lamborghini Urus Performante – “Διαβολικό” super-SUV 666 ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέσα του Αυγούστου η Lamborghini μας ξύπνησε από την καλοκαιρινή σιέστα για να μας ενημερώσει ότι κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτερου χρόνου στην θρυλική ανάβαση στο Pikes Peak των Η.Π.Α. σκαρφαλώνοντας στην κορυφή του βουνού σε 10 λεπτά και 32.06 δευτερόλεπτα. Τότε η ιταλική εταιρία δεν αποκάλυψε πολλές επιπλέον πληροφορίες για την Urus που κατάφερε αυτόν τον εντυπωσιακό χρόνο αλλά όλοι γνωρίζαμε λίγο ή πολύ πως πρόκειται για κάτι ιδιαιτέρως ξεχωριστό.

Καλωσόρισε την Lamborghini Urus Performante. Την ισχυρότερη και ελαφρύτερη έκδοση του super-SUV με τον ταύρο στο καπό. Ένα μοντέλο που η ίδια η εταιρία ισχυρίζεται πως θέτει νέα standards για “fun-to-drive” επιδόσεις στην συγκεκριμένη κατηγορία όχι μόνο στον δρόμο ή την πίστα αλλά και σε επιφάνειες με μικρότερη πρόσφυση. Η Urus Performante κάνει σαφείς τις προθέσεις της από την πρώτη ματιά με την πιο αγριεμένη εμφάνιση και την πιο αθλητική στάση της. Το νέο καπό, τα ανθρακονημάτινα φτερά, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, το splitter στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, ο νέος διαχύτης που αποτελεί μέρος του ανασχεδιασμένου πίσω προφυλακτήρα και η νέα εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic δημιουργούν τις πρώτες εντυπώσεις.

Μετά συνειδητοποιείς ότι η Urus Performante “κάθεται” 20 χιλιοστά πιο κοντά στο έδαφος, τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί κατά 16 χιλιοστά και οι σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος έχουν διάμετρο 22 ιντσών, έχουν μπουλόνια από τιτάνιο και “φοράνε” ειδικά εξελιγμένα ελαστικά Pirelli P Zero σε διάσταση 285/40 εμπρός και 325/35 πίσω. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Lamborghini προσφέρει προαιρετικά και τα semi-slick Pirelli P Zero Trofeo R! Στο άλλο άκρο της πρόσφυσης, η ιταλική μάρκα σημειώνει ότι η Urus Performante διαθέτει ένα επιπλέον mode οδήγησης που ονομάζεται “Rally” και βελτιώνει την οδηγησιμότητα του θηριώδους SUV σε επιφάνειες όπως το χώμα ή η άμμος!

Ήδη έχουμε αναφέρει δύο φορές την λέξη τιτάνιο και αυτό έχει την σημασία του καθώς η Urus Performante έκανε αρκετή δίαιτα ώστε να χάσει 47 κιλά – η Lamborghini κάτι αναφέρει για τον υψηλότερο αριθμό ανθρακονημάτινων εξαρτημάτων στην κατηγορία και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κορυφαία έκδοση του super-SUV δεν έχει χάσει σε ισχύ καθώς ο twin-turbo V8 των 4.0 λίτρων έχει διατηρήσει την θέση του κάτω από το καπό αλλά αποδίδει πλέον 666 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 850 Nm ροπής από τις 2.300 έως τις 4.500 σ.α.λ. που είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να επιταχύνουν το αμάξωμα βάρους 2.150 κιλών στα 100 km/h σε μόλις 3.3 δευτερόλεπτα και να συνεχίσουν να το επιταχύνουν μέχρι την τελική ταχύτητα των 306 km/h! Όταν χρειαστεί να φρενάρεις δε, θα αναλάβουν οι άγκυρες για να επιβραδύνουν Urus Performante από τα 100 km/h σε στάση σε μόλις 32.9 μέτρα! Η Lamborghini αναφέρει επίσης ότι έχει βελτιωθεί συνολικά η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου ενώ έχει βελτιστοποιηθεί και η κατανομή της ροπής χάρη στο νέο διαφορικό. Φυσικά, ανάλογο των αναβαθμίσεων είναι και το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να αποχωριστεί κάποιος για να κάνει την Lamborghini Urus Performante δική του: από €218.487!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό