27.7 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

LaLiga: Γνωστά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εάν δεν τελειώσει η σεζόν

Ειδήσεις Ελλάδα

Έτοιμο έχει το Plan B η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας, σε περίπτωση που τελικά δεν ολοκληρωθεί η σεζόν στο πρωτάθλημα της LaLiga.

Μπορεί οι προθέσεις των ανθρώπων της UEFA να τείνουν στο να ολοκληρωθεί η σεζόν, σενάριο που βρίσκει σύμφωνη και τη διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος, ωστόσο, εάν κάτι δεν πάει καλά και η σεζόν δεν τελειώσει, τότε το εναλλακτικό σενάριο είναι έτοιμο. 

Με σημερινή απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ομοσπονδίας, αν το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας διακοπεί οριστικά, η προσωρινή κατάταξη θα ισχύσει σε ό,τι αφορά τις ομάδες που θα δηλωθούν στα ευρωπαϊκά κύπελλα της επόμενης περιόδου (2020-21).

Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, τα 4 εισιτήρια για το Champions League θα πάρουν η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Σεβίλη και η Σοσιεδάδ, ενώ οι Χετάφε και Ατλέτικο Μαδρίτης θα δηλωθούν στο Europa League. 

Στην ίδια διοργάνωση θα μετάσχει και η Αθλέτικ Μπιλμπάο, αν διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου με τη Σοσιεδάδ (ακόμη κι αν ηττηθεί), ενώ σε περίπτωση που ο τελικός του Copa del Rey ματαιωθεί, το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League θα καταλήξει στη Βαλένθια, που ήταν έβδομη στο πρωτάθλημα τη στιγμή της διακοπής.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή αφορά μόνο τη δήλωση ομάδων στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και όχι ενδεχόμενη ανάδειξη πρωταθλητή ή υποβιβασμό ομάδων στη δεύτερη κατηγορία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό