16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Kuo: Το σχέδιο “απεξάρτησης” της Apple από την Κίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αναλυτής της TF International, Ming-Chi Kuo, με ανάρτησή του στο Twitter, αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί ότι η Apple θα μειώσει τελικά την εξάρτησή της από συμβατικές εγκαταστάσεις παραγωγής στην Κίνα.

Αν και το Κουπερτίνο παράγει ορισμένες μονάδες iPhone 14 στην Ινδία, το 80% των συσκευών iOS που παράγονται από τη Foxconn στη χώρα αυτή προορίζονται για εγχώρια ζήτηση. Ακόμα, η χώρα έχει έναν φόρο εισαγωγής που θα αύξανε την τιμή των μονάδων iPhone που εισάγονται σε αυτή.

Ο Kuo υποστηρίζει πως η Apple σχεδιάζει να έχει τον ινδικό όμιλο Tata και τους κατασκευαστές με σύμβαση Pegatron ή Wistron να βοηθήσουν στην αύξηση του ποσοστού των μονάδων iPhone που κατασκευάζονται εκτός Κίνας. Μάλιστα, σημειώνει πως ενώ όλη η παραγωγή MacBook συγκεντρώνεται επί του παρόντος στην Κίνα, ο κύριος μη κινεζικός τόπος παραγωγής του προϊόντος στο μέλλον θα είναι η Ταϊλάνδη.

Ο διάσημος αναλυτής προβλέπει πως μέσα σε 3 έως 5 χρόνια όλες οι αποστολές της Apple στις πολιτείες θα μπορούσαν να προέρχονται από εγκαταστάσεις συναρμολόγησης που δεν εδρεύουν στην Κίνα. Οι ΗΠΑ, δε, αποτελούν περίπου το 25% έως το 30% των παγκόσμιων αποστολών της Apple.

Eάν αυτά που λέει αποδειχτούν σωστά, αυτό θα προστατεύσει την Apple από τους δασμούς που πληρώνει στις ΗΠΑ για να εισάγει κινεζικά προϊόντα. Μακροπρόθεσμα, η εταιρεία θα προμηθεύει τις συσκευές της παγκοσμίως από μη κινεζικές εγκαταστάσεις παραγωγής, εκτός από τους πελάτες της στην Κίνα βεβαίως.

Και σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, θα πρέπει να ανησυχεί για το τι μπορεί να συμβεί εάν η Κίνα εισβάλει στην Ταϊβάν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd. (TSMC) κατασκευάζει τα τσιπ που σχεδίασε η Apple. Η TSMC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο στον κόσμο και η Apple είναι υπεύθυνη για περίπου το 25% των εσόδων της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό