20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Kimera Evo37 Martini 7 για τα πρωταθλήματα της Lancia στο WRC

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Μάιο του 2021 η Kimera Automobili παρουσίασε το Evo37, ένα hardcore supercar που αποτίει φόρο τιμής στην θρυλική Lancia 037, με τις παραδόσεις του να έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2022.
Την περασμένη Παρασκευή, 14 Απριλίου, στο πλαίσιο του Ιστορικού Ράλι Costa Smeralda -που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, η ιταλική εταιρία αποκάλυψε στο Hotel Cala di Volpe στο Portocervo της Σαρδηνίας, το Martini 7 livery για το Evo37.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δελτίο τύπου της παρουσίασης της εν λόγω έκδοσης ξεκινάει με το “Θυμηθείτε ποιοι ήμασταν” του Λεωνίδα, ο οποίος οδήγησε τους 300 στις Θερμοπύλες και ακολουθώντας τον νόμο της Σπάρτης, λύτρωσαν τον κόσμο από τον μυστικισμό και την τυραννία και τον συνόδευσαν σε ένα μέλλον πιο λαμπρό απ’ όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Με τον ίδιο τρόπο, η Kimera Automobili θέλει να θυμίσει ποιοι ήταν, εννοώντας ότι η Lancia ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια ράλι. Πιο συγκεκριμένα, μια ομάδα ανδρών, επίσης φωτισμένοι από πάθος, με καρδιά και ευφυΐα, που με επικό και ηρωικό τρόπο κυριάρχησαν στο WRC των δεκαετιών του ’80 και του ’90, γράφοντας τις πιο όμορφες σελίδες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Lancia γιόρτασε τον 5ο και 6ο παγκόσμιο τίτλο που κέρδισαν οι αγωνιστικές Delta Integrale με δύο ειδικές εκδόσεις του “πολιτικού” αυτοκινήτου, που ονομάστηκαν αντίστοιχα “Martini 5” και “Martini 6”. Δύο εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής, αναγνωρίσιμες από τις μπλε, γαλάζιες και κόκκινες ρίγες και για το περήφανο λογότυπο “World Rally Champion”.
Ωστόσο, παρόλο που οι τίτλοι που κέρδισαν οι αγωνιστικές Delta ήταν στην πραγματικότητα 6, εκείνοι της Martini Racing Team, χάρη στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε κερδίσει προηγουμένως η 037, ήταν στην πραγματικότητα 7, αλλά κανείς, μέχρι τώρα, δεν είχε αποτίσει φόρο τιμής σε αυτό το ένδοξο αθλητικό έπος εκείνης της ομάδας των μεγάλων οδηγών και μηχανικών, που, με άπειρο πάθος, ατρόμητο θάρρος, οξεία ευφυΐα και μεγάλη ανθρωπιά, κέρδισαν νίκες και επιτυχίες όπως κανείς άλλος στον κόσμο των ράλι.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα και φέρει τετραπλούς προβολείς. Οι τροχοί τραβούν επίσης τα βλέμματα χάρη στις άσπρες ακτίνες τους. Όσο για το εσωτερικό, είναι εξίσου εντυπωσιακό με το εξωτερικό, χάρη στον συνδυασμό γαλάζιας Alcantara, που κοσμεί σχεδόν κάθε επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των μπάκετ καθισμάτων.
Το Kimera Evo37 παραμένει πιστό στο σχεδιασμό και στα μηχανολογικά της Lancia 037, με την εταιρεία να έχει στρατολογήσει μηχανικούς που είχαν εργαστεί στο πρωτότυπο αυτοκίνητο για να την βοηθήσουν να δημιουργήσει μια σύγχρονη μετενσάρκωση της ιστορικής Lancia.
Ένα από τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτό του Claudio Lombardi, του μηχανικού πίσω από τον τετρακύλινδρο αγωνιστικό κινητήρα της Lancia, που έφερε turbo και κομπρέσορα. Με τη βοήθεια του Lombardi, το νέο Kimera Evo37 χρησιμοποιήσει παρόμοια διάταξη, αλλά ο 2,1-λίτρος τετρακύλινδρος κινητήρας είναι εκσυγχρονισμένος με βάσει τα σημερινά πρότυπα, με τον κομπρέσορα να είναι ηλεκτρικός.

Είναι τοποθετημένος στην πλάτη του οδηγού και αποδίδει 550 άλογα με 550 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα, με την εταιρεία να προσφέρει την επιλογή μεταξύ μιας χειροκίνητης ή σειριακής μετάδοσης. Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 950 κιλά.
Τα πάνελ του αμαξώματος είναι από carbon, με τις μπροστά ζάντες να είναι διαστάσεων 18″ και οι πίσω 19″. Το σύστημα πέδησης της Brembo αποτελείται από carbon-κεραμικούς δίσκους, η ανάρτηση είναι της Ohlins και τα καθίσματα, όπως και οι ζώνες ασφαλείας της Sparco.

Η παραγωγή φυσικά είναι περιορισμένη, με την Kimera να δημιουργεί μόνο 37 αυτοκίνητα, και μέχρι στιγμής έχει πουλήσει τα 26. Η τιμή του Evo37 ξεκινά από τα 480.000 ευρώ, αλλά η βασική τιμή για τα εναπομείναντα αυτοκίνητα είναι πλέον τα 540.000 ευρώ, καθώς περιλαμβάνουν ορισμένα προαιρετικά χαρακτηριστικά, όπως οι πίσω κάμερες και το carbon πακέτο. H Kimera αναφέρει ότι θα παράγει επίσης 10 επιπλέον αυτοκίνητα που θα είναι εξοπλισμένα με το συστήματα τετρακίνησης της Integrale.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό