20.2 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Kia – Παρουσίασε τον οδικό χάρτη για να ηγηθεί της παγκόσμιας εποχής της ηλεκτροκίνησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Kia  ενημέρωσε  για τις μελλοντικές στρατηγικές και τους οικονομικούς της στόχους στο CEO Investor Day της στη Σεούλ της Κορέας. Με βάση τα καινοτόμα επιτεύγματά της κατά τα έτη μετά την ανακοίνωση των μεσομακροπρόθεσμων επιχειρηματικών της πρωτοβουλιών, η Kia εστιάζει στην επικαιροποίηση της στρατηγικής της για το 2030 που ανακοινώθηκε πέρυσι και στην περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικής στρατηγικής της, ανταποκρινόμενη στην αβεβαιότητα που επικρατεί σε όλο το παγκόσμιο τοπίο της βιομηχανίας κινητικότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Kia επικαιροποίησε τη μεσο-μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική της με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και τη δραστηριότητα των PBV. Η Kia επανέλαβε τον ετήσιο στόχο της για το 2030 για πωλήσεις 4,3 εκατομμυρίων μονάδων, συμπεριλαμβανομένων 1,6 εκατομμυρίων μονάδων ηλεκτρικών οχημάτων (EV). Ο ετήσιος στόχος πωλήσεων των 4,3 εκατομμυρίων για το 2030 είναι 34,4% υψηλότερος από τον ετήσιο στόχο της μάρκας για το 2024, που είναι 3,2 εκατομμύρια μονάδες.

 
Επίσης η εταιρεία σχεδιάζει να γίνει μια κορυφαία μάρκα EVs αυξάνοντας το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο σύνολο των πωλήσεων της, με την πώληση του μεγαλύτερου ποσοστού ηλεκτροκίνητων μοντέλων μεταξύ των συνολικών πωλήσεών της, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών μοντέλων (HEV), των plug-in υβριδικών (PHEV) και των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων ύψους 2,48 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως ή 58% των συνολικών πωλήσεων της Kia το 2030.

Η Kia θα εδραιώσει περαιτέρω τη «Στρατηγική 2030» που ανακοίνωσε πέρυσι με τέσσερις βασικούς στόχους: παγκόσμιες πωλήσεις 4,3 εκατομμυρίων μονάδων, πωλήσεις 1,6 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων, πρωτοποριακή ανάπτυξη PBV και υπεύθυνη διαχείριση ESG. Το 2024, η Kia σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα, τα EV3 και K4 sedan, καθώς και τρία ανανεωμένα, τα EV6, K8 sedan και Sportage SUV, όπως και δύο εκδόσεις, το πεντάθυρο K3 και το EV6 GT. Με το λανσάρισμα του EV3, η Kia θα ηγηθεί του εκδημοκρατισμού των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με την επιτυχημένη παρουσίαση του σεντάν K4, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό, η Kia θα συνεχίσει την παγκόσμια δυναμική των πωλήσεών της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό