16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη 51χρονος με μαχαίρι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώ μιλούσε ο Πάπας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας άνδρας, ο οποίος προσπαθούσε να μπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με μαχαίρι στην τσέπη, συνελήφθη στην Ιταλία  Οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέεται το περιστατικό με Τρομοκρατία .

Ο άνδρας, 51 ετών, εντοπίστηκε νωρίτερα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου βρίσκονταν χιλιάδες πιστοί, φέροντας μαχαίρι στην τσέπη, ανακοίνωσαν τα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το μαχαίρι χάρις τα μηχανήματα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, λίγο πριν από την καθιερωμένη ευλογία του πάπα Φραγκίσκου  στους πιστούς.

Στην προσπάθεια να ακινητοποιηθεί ο άνδρας, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι.

Το περιστατικό έγινε λίγες ώρες μετά την αιματηρή επίθεση στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία της Κωνσταντινούπολης.  Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκράτη.

 Ένοπλη επίθεση σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη 

Ένα άτομο σκοτώθηκε μετά από ένοπλη επίθεση στην καθολική εκκλησία της Παναγίας (Santa Maria) στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Ειδικότερα, ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (28/1) από δύο άτομα που φορούσαν μάσκες του σκι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην καθολική εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Sarıyer της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από την ένοπλη επίθεση ενώ υπάρχουν αναφορές και για τραυματίες. Η περιοχή αποκλείστηκε μετά την επίθεση ενώ στο σημείο έχει αποσταλεί κλιμάκιο της αστυνομίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια έκανε δήλωση σχετικά με την επίθεση. «Σήμερα, γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια τη λειτουργίας στην εκκλησία Santa Maria στην περιοχή Sarıyer Büyükdere, δέχτηκε επίθεση με όπλο από δύο άτομα και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Μια ευρεία έρευνα για το θέμα έχει ξεκινήσει και γίνονται προσπάθειες για τη σύλληψη των επιτιθέμενων. Καταδικάζουμε σθεναρά αυτήν την άθλια επίθεση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό